Citat:
În prealabil postat de andrei25
Si eu sunt ortodox. Dar nu imi place cum raspunzi. Oricat de mult ar huli sectarii ortodoxia, nu cred ca Mantuitorul ar fi de acord sa raspunzi asa. Nu o spun cu nicio rautate.
|
Nici eu nu o spun cu răutate. Insa nimeni nu i-a cerut lui Litanu/Vasinec/Mariann să propovăduiască "adevarurile" sâmbetiste pe spatiul ortodox, reluand mereu si mereu aceleasi lucruri la care i s-a mai raspuns.
Fiecare om e făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
Filipeni 2.3 "Nu faceți nimic din duh de ceartă, nici din slavă deșartă, ci cu smerenie unul pe altul socotească-l mai de cinste decât el însuși sau
Efeseni 4.29 "Din gura voastră să nu iasă nici un cuvânt rău, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuință, ca să dea har celor ce ascultă."
Insa erezia e erezie și e hulă impotriva Duhului Sfânt.
Să nu uităm că acelasi apostol Pavel i-a numit pe primii eretici, crestinii care propovăduiau circumcizia, câini:
Filipeni 3.2 "Păziți-vă de câini! Păziți-vă de lucrătorii cei răi! Păziți-vă de tăierea împrejur. "
Filipeni 3.18 "Căci mulți, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun și plângând, se poartă ca dușmani ai crucii lui Hristos. 19.Sfârșitul acestora este pieirea.
iar Hristos îi numeste lupi:
Matei 7.15 "Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori."
Omul e om și e făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, ceea ce condamn eu e invatatura pe care o propovăduiște care te poate abate de pe calea Vietii. Sfântul Ioan o spune tranșant:
2 Ioan 1. 10-11"10.Dacă cineva vine la voi și nu aduce învățătura aceasta, să nu-l primiți în casă și să nu-i ziceți: Bun venit! 11.Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaș la faptele lui cele rele.
Apostolii au folosit termenul de erezie sau sectă, nu l-am inventat eu:
Tit 3.10 "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, 11.Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit."
2 Petru 2.1 "Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor [COLOR=black]strecura eresuri[/COLOR] pierzătoare"
[COLOR=black]Duhovnicul Cleopa Ilie a spus odată unui sectant care l-a apostrofat că nu vorbeste "civilizat" cu cei care defăimau Biserica făcând-o mincionoasă,( la fel cum o face Litanu/Vasinec/Mariann):[/COLOR]
[COLOR=black]"Dar voi sunteți aproapele meu? Pe eretici, sectari, Scriptura nu-I numește oameni, ci câini, porci, vulpi, lupi îmbrăcați în piei de oi, lei însetați, pui de vipere, așa sunteți voi, cum să-I iubesc eu pe aceștia? Dacă-I așa – zice predicatorul – plec![/COLOR]
[COLOR=black]Trebuia să nici nu vii, nu putem iubi lupii, noi îi iubim pe oameni. Tu fiind lup am nevoie să te alung până nu te-oi mai vedea pe la stână." (Viata părintelui Cleopa)[/COLOR]