Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul
Dar tu chiar nu ai pic de bun simt? Cum iti permiti sa spui asemenea minciuni? Citeste tu Biblia ortodoxa si daca scrie asa eu o mananc!
Ce exemple sa dau daca pentru tine NT nu este valabil? Iisus a schimbat multe din legile VT,adica majoritatea! Noi nu traim dupa ele,ci noi traim dupa randuielile lui Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli!
|
Iisus nu a schimbat nimic din VT deoarece a fost rastignit ca evreu si NT a fost scris sute de ani dupa Rastignire. Asa ca nu fii asa de sigur ca Iisus a schimbat legile din VT.
Am mai intrebat eu aci, Iisus a alungat si batut negustorii care au napadit in curtea Marelui Templu evreu unde obisnuia sa se roage.Asta inseamna ca era nu numai evreu ci si evlavios. Ca asa este de necrezut ca El a dat ordin ca sa se schimbe si sa se stearga legi din VT. Este cunoscuta traditia evreilor care are rang de ordin (fanatic) ca nu este voie de schimbat nici macar o litera din VT.
NT nu a fost scris original in ebraica si se banuieste ca a fost scris la Roma si prima traducere a fost in greaca. NTa fost scris nu de evrei care au aderat la noua religie ci de straini care nu au avut nici o legatura cu Iisus sau apostolii si Ucenici care nu mai erau in viata cand a fost scris NT.
Gandeste-te putin si imi vei da dreptate.