View Single Post
Vechi 18.07.2009, 21:05:06
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Mi se pare logic. O porunca a lui Dumnezeu nu poate fi anulata de fiecare dupa capul lui (expresie favorita pe aici), Nici n-ar putea fi anulata pentru ca Dumnezeu nu e schimbator si apoi, ce binecuvanteaza El e binecuvantat pe vecie. Sabatul nici nu a fost blestemat de El si nici duminica binecuvantata de El. Nu inteleg cum omul isi ia libertatea de a fi tot in antiteza cu El.
Doua intrebari retorice:

1. De ce Iisus n-a pomenit de ziua Sabatului cand a fost intrebat de acel tanar:

Luca 18, 20:
20. Știi poruncile: Să nu săvârșești adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta.

Marcu 10, 19:
Știi poruncile: Să nu ucizi, să nu săvârșești adulter, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, să nu înșeli pe nimeni, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta.

Matei 19
18. El I-a zis: Care? Iar Iisus a zis: Să nu ucizi, să nu săvârșești adulter, să nu furi, să nu mărturisești strâmb; 19. Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.

2. Ce inseamna "Fiul Omului este Domn și al sâmbetei."? Luca 6, 5

Ascultați Noul Testament ortodox online.