Poti sa nu ai asteptari prin a te gandi ca e un om bolnav. Daca ai vedea un om pe un scaun cu rotile, ai avea asteptarea sa umble? Sau un om orb, ai avea asteptarea sa vada si te-ai enerva si l-ai critica ca nu vede? Cred ca nu. Sotul tau e bolnav sufleteste. Nu avea asteptari de la EL, incearca sa cauti cum se poate vindeca. Cred ca ti-au dat sfaturi bune sa mergi la psiholog cu el. La fel, sa te rogi pentru el si cand vorbesti cu el, vorbeste de la inima la inima, fara critici: Cum te simti? Vrei sa vorbim? Ce se intampla? Etc. Ca sa vezi ce se intampla cu el si ce il roade, ce il tine in loc. Rolul asta il poate juca psihologul si e mai priceput.
Tot asa, sa nu mergi in extrema cealalta si sa il rasfeti. Trebuie gasit un echilibru. Sa nu il critici, dar sa nici nu il lasi in starea asta la infinit.