View Single Post
Vechi 19.07.2009, 20:01:40
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
de ce pune Hristos accentul pe poruncile relative la aproapele nostru cand este intrebat expres de un tanar credincios?

As dori un raspuns din partea oricui stie sa ne spuna si noua.
Posibil sa puna accentul pe aceste porunci, deoarece respectarea lor este mai mai observabila de catre aproapele. Daca-l iubesti pe aproapele in loc sa-l minti, sa-l furi, sa-l ucizi, etc., faci dovada practica ca respecti Legea lui Dumnezeu. Primele 4 porunci (care exprima iubirea fata de Dumnezeu) nu pot fi atat de usor vazute de catre oameni. Vreau sa atrag atentia asupra unui aspect: Porunca a IV-a, privitoare la pazirea sabatului, se afla la confluenta celor doua mari categorii. In ea gasim atat relatia fata de Dumnezeu, cat si cea fata de semenii. Nu degeaba se afla in miezul Legii Divine. Acesta e si motivul pentru care diavolul incearca s-o stearga din Decalog. Regretabil ca sunt oameni ce-i dau tot concursul la realizarea planului sau diabolic.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nota: am observat ca de la un timp incoace chiar si (neo)protestantii care posteaza pe aici scriu Iisus Hristos, renuntand la numele Isus Cristos. Sau mi se pare mie?...
Personal am decis sa fac aceasta concesie pe acest forum. Pe forumurile neoprotestante folosesc celelalte forme: Isus, Christos, etc.