Subiect: feminism
View Single Post
Vechi 20.07.2009, 00:50:46
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

@Ancah: cred ca ai dreptate, mai ales la final. Dupa cum spunea si dillema, cum iti asterni asa dormi. Imi pare rau daca cuvintele ei au cu totul alt inteles decat cel pe care l-ar dori ea.

Eu cred ca se face o mare confuzie intre drepturile naturale ale femeii, date de Dumnezeu, si cele date prin lege in diverse culturi si civilizatii, de catre om. Feminismul nu e un curent real de emancipare a femeii, femeie care, daca ne luam dupa ce a spus Dumnezeu, nu are nevoie de nici o emancipare, ci e un sistem de propaganda. Daca am analiza putin istoria crearii acestui curent nu ar fi foarte greu sa vedem ca a aparut cu scop exclusiv politic.

In ce priveste rolurile traditionale femeie-barbat in familie, acestea nu pot si nu vor fi niciodata reglementate prin lege iar in privinta educarii mentalitatilor cred ca avem mult de discutat. Cred ca pe acest topic nu se analizeaza toate aspectele acestei idei, si ea e putin redusa la ce se vede in poza. Daca vedem femeile din lumea islamica cu straie negre si fata acoperita inseamna ca sunt discriminate si nu au "oportunitati profesionale". E mai complicat de atat si analogia cu viata patriarhala a vechilor triburi e fortata. De ce nu luam ca exemplu si vechile triburi cu organizare matriarhala, ca au existat si acestea.

Feminismul nu exista. Este o eticheta lipita pe o falsa problema, pentru a ajuta la segmentarea unui public tinta. Si a reusit de minune acest lucru. A transformat segmentul "femeilor emancipate" intr-o tinta perfect conturata pentru un anumit tip de consum (moda, revistele de tip Cosmo, produsele de infrumusetare, fitness-ul, etc.) Fara segmentarea asta femeile ar fi fost imposibil de tintit cu orice strategie comerciala. La fel este si fenomenul "fan group", e o eticheta lipita pe o preocupare indusa unor categorii de oameni, care ajuta la transformarea lor in segmente de public tinta din ratiuni comerciale si electorale.

Oamenii care nu se-ncadreaza in curente, care cred cu tarie in Dumnezeu si duc o viata crestina, sunt mai greu de manipulat si nu pot fi targhetati cu usurinta de strategii comerciale, deci sunt neproductivi pentru curentul consumist care conduce o parte importanta a lumii si e in continua expansiune, motiv pentru care se incearca in permanenta incadrarea lor in diverse curente, cum e si feminismul, si indepartarea lor de Dumnezeu.