View Single Post
Vechi 20.07.2009, 10:18:23
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_copila Vezi mesajul
Parintele Cleopa, fiind intrebat de un crestin cum sa gaseasca un duhovnic potrivit lui, a zis ca nu noi trebuie sa-l gasim pe duhovnic, ci el trebuie sa ne gasesca pe noi.
Frumos cuvant. Nu l'am intalnit pana acum.

Da, este posibil ca insusi [COLOR=darkred]duhovnicul sa ne gaseasca pe noi[/COLOR]. Cum anume? Intalnindu'l, vederea lui sa ne miste inima si sa il indrageasca, sa dorim a'l revedea si a ne spovedi lui. Iar el sa simta ca Dumnezeu ne'a scos in calea lui.

Insa chiar si pentru aceasta, [COLOR=darkred]este nevoie de rugaciune si dorinta curata[/COLOR]. Ne rugam sa ni se randuiasca un duhovnic folositor noua, iar Domnul ni'l va scoate in cale fara a'l cauta dupa biserici, nume si recomandari. Astfel putem spune ca nu noi, ci duhovnicul ne'a gasit pe noi, in urma unei intalniri randuite de Bunul Dumnezeu.

Eu am intalnit duhovnicul pe care il astept de aproape 9ani, fara sa fac rugaciune. S'a milostivit Domnul pentru tulburarea mea si pentru mahnirile mele. Este vorba de duhovnicul prietenei mele. Un parinte cu mare evlavie si dragoste. Deci se gaseste si fara rugaciune, insa aceasta este o exceptie cred.

Reply With Quote