Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Prin cinstirea sfinților Îi aducem laudă lui Dumnezeu, după cum zice Psalmistul: -”Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui, Dumnezeu lui Israel” (PSALM 67,36); -”[COLOR=Red]Lăudați pe Domnul întru sfinții Lui[/COLOR]; lăudați-L pe El întru tăria puterii Lui” (Psalmul 150, 1).
|
Am consultat ambele versete si am constatat ca referirea nu se face la
sfintii Lui, ci la
Locasul Lui cel sfant Nu am vreme acum sa explorez aceasta chestiune, insa banuiesc ca diferentele sunt date de traducerea Septuagintei, mai exact de traducerea traducerii Septuaginta in limba romana,
agios fiind tradus prin sfant/sfinti si nu prin Sfanta/Sfanta Sfintelor. Ce inseamna sa te bazezi pe o eroare de traducere in stabilirea unei doctrine bisericesti, si nu pe Sfanta Scriptura in ansamblu!
Iata si o intamplare din VT, ca sa vezi cat bine face Dumnezeu prin Sfintii Sai chiar si dupa moartea lor:
4 Regi 13
20. Apoi a murit Elisei și l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în țară cete de Moabiți.
21. Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei și a înviat și s-a sculat pe picioarele sale.[/quote]
Acea intamplare singulara, subliniez:
singulara, nu poate fi luata ca baza pentru practica cinstirii moastelor, mai ales ca Sfanta Scriptura nu raporteaza ca oasele lui Elisei ar fi fost de la acea data expuse si pupate in Templu. O asemenea practica ii repugna oricarui evreu, ei ferindu-se si sa le atinga deoarece normele sanitare si ceremoniale le interziceau acest lucru. Practica actuala a expunerii moastelor este un import pagan in bisericile crestine.