View Single Post
Vechi 20.07.2009, 12:46:32
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maximus Vezi mesajul
Mai am o intrebare legata de subiect.Cand aceste moaste fac
minuni...le fac ele insale sau puterea Lui Dumnezeu?
Te mandresti in tine insuti, pare-mi-se. Tu crezi ca noi suntem idolatri, iar tu esti pur. Dar asta pentru ca intelegerea acestor lucruri in continuare iti scapa. Iar daca nu le intelegi, crezi ca noi gresim.

In fine, nu imi doresc sa intru in discutii de vorbe. Iti atrag insa atentia ca mandria este semnul ratacirii si al inselarii.

Uite, si ca sa nu crezi ca nu stiu despre ce vorbesc, iti fac o marturisire: multa vreme nu am inteles inchinarea care i se cuvinte Maicii Domnului, si aveam fata de ea o atitudine similara cu a ta fata de moaste, desi nu virulenta, pentru ca eu imi doream s-o cinstesc, dar mi se parea putin fortat. In fine, in cele din urma Dumnezeu mi-a dat sa inteleg cum trebuie sa ma apropii de Maica Sa: prin El. Atunci am inteles ca noi o iubim pe Maica Domnului prin Hristos, pentru ca este Mama Lui, si astfel apropierea mea fata de ea se petrece progresiv odata cu apropierea mea de Hristos, si acum din partea ei simt linistea vesniciei iubirii ei.

La fel: sfintii sunt cinstiti in primul rand de Hristos, si apoi de noi. El este Cel care le-a pregatit loc pe masura vredniciei lucrarii harului Sau in ei. Unul din modurile prin care Hristos ii cinsteste pe unii din ei este sa lase urma vizibila a sfinteniei in trupurile lor. Si acestea sunt moastele. Noi cinstim si binevestim lucrarea dragostei lui Hristos care se manifesta prin puterea Duhului Sfant care s-a pogorat asupra lor si le-a transformat din tarana in moaste.

"Minunat este Dumnezeu intru sfintii Lui"
Reply With Quote