View Single Post
Vechi 20.07.2009, 13:09:09
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@ Anca si Cristi - azi am citit pe acest site un articol superb scris de Sf. Ioan Gura de Aur legat de mire si mireasa. Mie imi place stilului lui. Acolo insa, in cartea despre preotie m-a deranjat putin. Am inteles la ce se refera si are dreptate, dar exagereaza putin.
Tot azi am mai citit un articol scris despre casatorie si daca relatia dintre barbat si femeie este pacat. Nu stiu cine este acest preot Gleb Kaleda, dar articolul lui imi place. Si la este un pic de contradictie la un moment dat, dar pe ansamblu este placut si nu loveste.
Poate ca punandu-le alaturi de cele ale parintelui Cleopa veti vedea si voi diferenta.
Nu inteleg de ce tot imi spuneti mie de mandrie. Pentru ca ma deranjeaza niste duritati sau nedreptati? Pentru ca gandesc si analizez niste texte prin sufletul meu?
Eu una n-as putea vreodata sa fac diferente, sau sa lovesc in barbat. Iubesc omul de langa mine si il respect, fie el barbat sau femeie. Atat.
Amandoi pot fi buni sau rai, amandoi pot gresi.
Nu sufar etichetele puse pe oameni si nici amestecul in viata privata a omului.
Poate ca aici este o greseala a bisericii in general, oricare religie/confesiune - de a face canoane/legi asupra persoanei si vietii private a oamenilor, fie ei preoti sau laici.
Credinta este in suflet si nu in organele sau in viata privata si intima a omului.
Dumnezeu este cu noi si in casa. Dar numai EL singur, nu si sinoadele, sau cei ce fac reguli si canoane.
Reply With Quote