View Single Post
Vechi 20.07.2009, 13:55:29
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Ai scris ,ai scris dar "imprejur"

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Câte aberatii poti sa scrii într-un singur mesaj!

În 140 a existat prima încercare de gruparecartilor NT într-un canon (de catre Marcion). În 180 Sf. Irineu de Lion spune ca cele 4 evanghelii sunt singurele autentice (circulau multe false).

Evangheliile dupa Matei si Marcu sunt mentionate de Papias în ~120-130.

Cel mai vechi manuscris al evangheliei dupa Luca (si al Faptelor Apostolilor) dateaza din ~200. Ea este prima data mentionata în scrierea gnostica Didahia de la cumpana sec. 1 s 2.

Cel mai vechi fragment de manuscris din evanghelia dupa Ioan dateaza din ~117-138 (papirusul Bibliotecii Rylands).

Nu mai stau sa-ti dau si despre epistole, poti gasi istoria lor pe Internet.

Din câte stiu, niciuna din cartile NT, nici chiar epistola catre Romani nu a fost scrisa în latina, dupa cum nu a fost scrisa în ebraica cea catre Evrei. Limba greaca era limba internationala în bazinul de est al Mediteranei, nu avea sens ca aceste carti sa fie scrise în ebraica sau aramaica.

Daca Iisus a respectat atât legea iudaica, de ce a fost prigonit si rastignit? Am aratat prin citate în acest mesaj cum El a desfiintat preceptele VT.

Asa ca fa ceea ce tu însuti îndemni, studiaza întâi si nu mai vorbi papagaliceste.
Ca era vorba de NT si nu de o carte aci si una deacolo. NT in intregime cum este scris azi.
Eu am scris ca pentru prima data a aparut NT in secolul IV si Iisus nu a luat parte la scrierea lui si cine l`a scris, a cunoscut pe Iisus numai din ce i s`a povestit de la altii.

Iisus nu a fost judecat si rastignit de evrei .Iudeia era colonie romana si evreii care au trait in ea au fost sub jugul legiunei romane.Este inadmisibil in asa caz,ca evreii sa judece si romanii, cuceritorii sa execute sentinta! Inainte cu ani, Papa de la Roma a cerut iertare de la poporul evreu in legatura cu nedreptatea care i s`a facut cand a fost facut vinovat de rastignirea lui Iisus. Poate a venit vremea sa gandieasca si Biserica Ortodoxa asa.

Cu toata onoarea,Iisus Hristos nu a fost in viata lui cineva care este autorizat sa stearga sau sa schimbe ce este scris in VT. Toate omisile din VT in editia crestina au fost facute din cauze speciale a credinciosilor crestini.Daca au fost in religia lor dinainte obisnuiti sa se roage la idoli si picturi,li s`a permis sa se roage la statuia lui Iisus sau mama lui.Icoanele au schimbat picturile .

Si dumitale iti lipseste multa instruire despre religia ta. Sti cum se zice? Vitorul se poate schimba dar nu Trecutul.
Reply With Quote