Putina Psihologie :)
Din pronie divina, am dat peste o carte ce m-a ajutat foarte mult -PATRICIA HEDGES- PERSONALITATE SI TEMPERAMENT-ED. HUMANITAS , am sa incerc sa fac o mica prezentare care srper sa trezeasca interesul forumistilor pt. ca sincer cartea asta te scote din multe probleme
In carte personalitatea umana e perzentata ca fiind alcatuita din 4 elemente fiecare avand cate 2 ramuri, astfel putand fi identificate 16 tipuri psihologice. Caracteristicile de baza ale personalitatii sunt:
1.Extravertira (e) si Introvertirea(i)- legate de preferinta pt lumea exterioara respectiv interioara.
2.Functia Senzoriala(S) si cea Intuitiva(I)- mai pe intelesul tuturor senzoriali se simt in largul lor in lumea materila, concreta, iar intuitivi in lumea viselor, au o imaginatie bogata.
3. Functia Reflexiva (R) si cea Afectiva(A)- aici e simplu reflexivii au o gandire logica iar afectivii una emotionala.
4. Functia Judicativa (J) si Perceptiva (P).- judicativii sunt ordonati, fac totul dupa program si le place se aibe tot timpul ordonat, nu le plac surprizele, la perceptivi e exact pe dos, sunr foarte flexibili in privinta timpului , iar un program ordomat pur si simplu ii termina.
Sper ca ati inteles schema , din cate ati relatat, sotul dvs cred ca este un iIAP(introvertit, intuitiv, afectiv, perceptiv), va rog scrieti un msg cu tipul psihologic al sotului si al dvs. pt a va putea scrie mai multe.
Oricum pt. toata lumea sa cumpere cartea, deoarece discuta toate problemele: de cuplu, educatia, locul de munca, imbunatatirea carecterului,
Sper sa va ajute.
|