Dom-le lasati citatele din Sfintii Parinti.
Acelea sunt teoria.Asa ar trebui sa fie.Femeia sa ceara sfatul barbatului si sa il prefere la ceea ce a hotarat ea.Acum normal nu ma refer la chestii imorale adica daca barbatul ii cere sa faca avort sa nu faca.
Dar daca sotia doreste sa se cumpere masina si barbatul nu doreste sa nu se ia.
Practica e ca majoritatea femeilor din ziua de azi sunt cele care conduc pe sotii lor si parteneriat exista mai rar.Femei care sa asculte de sotii lor?
Acestea trebuie premiate foarte tare.Da nu prea cred ca o sa se gaseasca cine sa fie premiata.
Eu sunt curios cum se decide in familie pe unde se merge la cumparaturi ce sa se ia,cand se merge la Sfanta Liturghie unde se merge etc.
Cred ca de obicei sotia decide.
Desi nu prea ma uit la fotbal imi amintesc ca celebrul fotbalist Zidane a trebuit sa se mute de la o echipa de fotbal la alta ca sotiei sale nu ii placea respectivul oras.
Altcineva de care stiu eu a cam fost pare-se fortat de sotia sa (care este o crestin ortodoxa practicanta) sa renunte la un servici excelent pentru ca pare-se sotia sa nu vroia sa se mute din tara.
Normal exista si exceptii.
Barbatul trebuie sa aibe cap pe Duhul Sfant.In teorie normal.
Ca Duhul Sfant este mai presus de orice fel de minte in sensul de supra-rational si nu de anihilare a mintii.Adica sa fie un om intelept barbatul.
Da femeile nu asculta nici de oamenii inteleptii si oamenii inteleptii inteleg aceasta si de obicei tac in discutiile cu sotiile lor si cedeaza si incearca sa impuna ce trebuie sa se faca fara ca nevasta sa isi dea seama ca ii este impus asa ceva.Adica sa creada ca ea a luat decizia.Sa fie influentata sa faca ce trebuie adica.
Asa ca mai frate Zaharia nu trebuie sa fii suparat ca asa e soiul acesta de femei contemporane.Nu prea cred ca ai ce sa faci decat sa te rogi la Dumnezeu si sa ai nadejde intr-Ansul.
Last edited by mihailt; 21.07.2009 at 00:58:21.
|