View Single Post
Vechi 21.07.2009, 01:36:57
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca pe subiectul asta cele 2 tabere vor polemiza pana la adanci batranete! Mi se pare profund incorect sa generalizam, cum am vazut mai sus la diversi autori (exemple: femeile sunt mai frecvent victime decat barbatii, barbatii beau si sunt afemeiati, femeile vor sa se emancipeze, femeile sa stea la cratita si sa creasca copii, barbatul este inaintea femeii tec.)

Cred ca windorin are dreptate, Dumnezeu a randuit diferente intre barbat si femeie, diferente care au exista din momentul creatiei si nu depinde si nici nu sunt conditionate de anumite "epoci" si "idei invechite" cum afirma diverse autoare mai sus. diferentele astea exista si vor exista intotdeauna, indiferent de existenta sau absenta feminismului (feminism care, am mai spus-o si pe alte topicuri, NU ARE NIMIC IN COMUN CU EMANCIPAREA FEMEII). Daca femeia ar fi atat de emancipata, poate ar putea sa faca si singura diferenta intre emanciparea reala si manipularea consumista (cum unele autoare de mesaje de pe acest topic nu o fac, nu stiu ce sa mai inteleg! or fi ele emancipate au ba?).

Femeia nu are nevoie (si nici dorinta!) de emancipare. Ea este gata emancipata din momentul creatiei.

Lumea moderna, asa stramba cum este in prezent, nu mai contine elementele randuite de Dumnezeu la inceput, care ajuta omul, asa cum a fost el proiectat, sa isi respecte rolul dat de creator, fie el-omul- barbat sau femeie. Atat pentru barbati cat si pentru femei existenta cotidiana pune probleme la fel de grave, care duc la disolutia multor casatorii si alte cele. Daca vreti sa generalizam, veniti cu statistici. Daca femeile sunt cele abuzate, dati o statistica (Atentie!! O STATISTICA CREDIBILA!!). daca barbatii sunt alcoolici, sa vedem in ce procent? Mi se pare profund incorect ca, pentru simplul motiv ca in anturajul personal avem 2-3 alcoolici sa generalizam. Sau de la 2 vecini de bloc care-si bat nevestele sa facem o drama sociala.

Exista vreun autor pe acest topic in al carui anturaj personal PREDOMINA barbatii alcoolici, agresivi si desfranati, femeile "feministe" emancipate, divorturile si alte racile pe care le prezentam ca si cum ar fi valabile la scara sociala???? eu cred ca nu!!!!!Si-atunci de unde imaginea asta apocaliptica a societatii??

Daca tot discutam de probleme sociale si roluri in cuplu, hai sa vedem lucrurile nu din perspectiva unor telespectatori indoctrinati de buletinele idioate de stiri ci sa intram, cat putem, in motivele caregenereaza aceste fenomene, si sa vorbim de dimensiunile lor reale, nu inventate (parca-mi amintesc ca basescu, intr-un exces de zel mediatic si in dorinta de a atrage toate voturile posibile in campanie, a afirmat la Nasul pe b1 in prime-time ca 2% din populatia Romaniei sunt homosexuali!! Chiar crede cineva asta?????pe bune?????)