Citat:
Dom-le lasati citatele din Sfintii Parinti.
Acelea sunt teoria.Asa ar trebui sa fie.Femeia sa ceara sfatul barbatului si sa il prefere la ceea ce a hotarat ea.Acum normal nu ma refer la chestii imorale adica daca barbatul ii cere sa faca avort sa nu faca.
Dar daca sotia doreste sa se cumpere masina si barbatul nu doreste sa nu se ia.
Practica e ca majoritatea femeilor din ziua de azi sunt cele care conduc pe sotii lor si parteneriat exista mai rar.Femei care sa asculte de sotii lor?
Acestea trebuie premiate foarte tare.Da nu prea cred ca o sa se gaseasca cine sa fie premiata.
Eu sunt curios cum se decide in familie pe unde se merge la cumparaturi ce sa se ia,cand se merge la Sfanta Liturghie unde se merge etc.
Cred ca de obicei sotia decide.
|
PAi daca nu invatam teoria de la Sfintii Parinti, cum te astepti sa o mai puna cineva in practica?
Nu cred ca supunerea femeii barbatului implica in vreun fel anihilarea capacitacii ei de a lua decizii. Femeia are darurile ei asa cum barbatul le are pe ale lui. Am auzit la un moment dat un preot spunandu-i sotiei: " Faci cum stii tu, ca tu esti cu treburile astea". Si tot un fel de supunere poate fi si asumarea anumitor atributii in casa sau oriunde altundeva, daca din asta poate iesi ceva bun. La urma urmei poate fi foarte comod pentru mine ca femeie sa le las pe toate pe umerii barbatului si eu sa astept "iubire".
Ti-ai simtit vreodata ranita stima de sine, libertatea, personalitatea, etc pentru ca te-ai supus voii lui Dumnezeu si ai implinit poruncile? Eu nu! Din contra, mi-am simtit inaltata fiinta tocmai pentru ca s-a supus, si asta datorita iubirii lui Dumnezeu care nu ne-a creat pentru a fi sclavi, ci S-a jertfit ca sa devenim fii. Ei, ceva de genul asta trebuie, cred eu, sa fie si intre soti. Sotia nu se supune barbatului pentru ca sta barbatul cu biciul pe ea, ci asta e o consecinta fireasca a iubirii barbatului, a firii ei. Ascultarea de sot nu inseamna umilinta care te desfiinteaza ca persoana si te pune in postura de sclav fara drepturi si libertate.
Insa rolul fiecaruia in familie trebuie invatat atat din Scriptura si scrierile Sfintilor Parinti, cat mai ales prin rugaciune, viata in Biserica, ascultarea de Duhovnic, etc, etc. Ca doar nu ne-a lasat Dumnezeu singuri! si e foarte prompt in a veni in ajutorul celor care Il cheama.