Citat:
În prealabil postat de sophia
Exact windorin, asa spun si eu. De aceea sunt asa putini duhovnici adevarati. Nu sunt formati pentru asta si nu stiu ei insisi ce si cum sa faca. Iar noi nu stim nici atat ce sa cautam.
|
Nu stim ce sa cautam pentru ca
nu ne'am nevoit a afla. Scrierile sfintilor, rugaciunea zilnica, slujbele, Evanghelia, toate acestea ne vor dezvolta un simt al duhovnicescului, un dor de viata sfanta, iar in momentul in care Domnul ne va randui sa intalnit un parinte duhovnic ce a inmultit harul, inima noastra il va simti, il va indragi si il va iubi mult.
Nu sunt putini duhovnici, doar ca noi nu avem simturile dezvoltate, in a simti vrednicia si nevointa acelora. Sunt atat de simpli, de neluati in seama, de ascunsi prin vreo biserica de dupa blocuri, ori capela de spital. Stii cum se spune: "Adanc pe adanc cheama" (Psalm) Asa ca, nu poti simti parintele, pana ce nu simti mai intai tu dorul de Dumnezeu.