Citat:
Daca esti crestin, crezi in adevarul biblic. Si ca nu exista nici un verset in plus, de prisos, care este scris fara sa aiba o insemnatate adanca. Daca de exemplu citesti Filocalia, vei gasi acolo interpretarea Sfintilor in duh a unor versete care mie si tie poate ca ni se par superflue.
|
Nu am spus ca exista vreun verset de prisos, in plus, in Scripturi.
Citat:
Cum poti tu sa pui la indoiala ajutorul Mariei, care s-a facut mai vrednica decat Cerurile, de a-L primi pe al doilea Ipostas al Dumnezeirii si a-I da Trup raspunzand smerita: "fie mie dupa cuvantul tau"!
|
Dumnezeu e Acela care i-a dat harul sa-L nasca pe Dumnezeu Cuvantul, dupa trup. Bineinteles ca nu era vrednica de acest har, nimeni de pe pamant nu ar fi fost vrednic de un asemenea har. Harul i L-a dat Dumnezeu, prin bunavointa Lui. Deci nu Maria a fost cea vrednica de acest mare har. Lui Dumnezeu I se cuvine TOATA slava, pentru ca asa a gasit El cu cale sa se intrupeze Hristosul Sau. Neamurile ar trebui s-o fericeasca pe Maria pentru harul pe care i l-a dat Dumnezeu, pentru binecuvantarea pe care i-a dat-o El, nu pentru vrednicia ei (unde scrie in Evanghelie ca pentru vrednicia ei trebuie sa fie ea fericita de neamuri ??).
Citat:
Un singur verset? Glumesti.
|
Stai putin. Ca sa ajungi sa folosesti versetul acela in argumentare, ca sa poti sa-l legi de Maria, trebuie intai: "sa-mi dovedesti ca versetul ala din Psalmi vorbeste profetic, iar daca-mi vei dovedi, [..] sa-mi dovedesti ca vorbeste despre fecioara Maria [..]". Nu mi-ai aratat nimic convingator, ai facut doar niste afirmatii pe care nu le-ai dovedit, ci doar le-ai presupus (cele scrise inclinat): "Da,
acest verset ne vorbeste despre Nascatoarea de Dumnezeu. Despre cine altcineva?
Cine a fost mai aproape de Dumnezeu decat ea? Nu ti se pare firesc ca
Fiul ei sa ramana aproape de dansa si dupa savarsirea ei din viata?".
Citat:
42. Și cu glas mare a strigat și a zis: Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău.
43. Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?
44. Că iată, cum veni la urechile mele glasul salutării tale, pruncul a săltat de bucurie în pântecele meu.
45. Și fericită este aceea care a crezut că se vor împlini cele spuse ei de la Domnul.
46. Și a zis Maria: Mărește sufletul meu pe Domnul.
47. Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu,
48. Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.
49. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui.
50. Și mila Lui în neam și în neam spre cei ce se tem de El.
51. Făcut-a tărie cu brațul Său, risipit-a pe cei mândri în cugetul inimii lor.
Cum explici dumneata versetele de mai sus?
|
Nu inteleg ce legatura au versetele acestea cu inchinarea care se aduce in zilele noastre Mariei, care este idolatrie. E clar, este binecuvantata intre femei, este fericita intre neamuri, am inteles. Dar de unde si pana unde inchinare ?