Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales
Dupa cum este scris si in NT,crestinii nu au avut pretentii la acel Dumnezeu din VT ASA CA SE PARE LOGIC CA L`AU ACEPTAT. In plus,nu uita ca si Mantuitorul vostru se pretinde in NT ca este un urmas a familiei regelui David,evreulcare comunica cu Dumnezeu cum comunic eu cu nevasta cand ma trimete singur la cumparaturi...
|
Draga Moshe,
Degeaba te chinui, si slab sint si eu ca ma cobor la nivelul ei. Ce ma surprinde este ca tu Iudeu fiind intelegi din afara cu mult mai bine ce inseamna crestinismul decit multi botezati ca ortodocsi.
Insa in cazul noilor re-veniti la cunoasterea crestinismului foarte des se observa verva data de fanatism si habotnicie, stare care se formeaza in functie de sperietura pe care au tras-o fiind indiferenti la credinta ( genul de frecventare a bisericii DIN AN IN PASTI). Acestia sunt cei pe care mai mult decit sa strige "Tradare a ortodoxiei!" sau Tradezi credinta" nu stiu altceva
Intrebarea este cine sperie pe cei din jur mai mult si ii fac sa nu mai treaca niciodata pe la Biserica? cei care striga ca istericii Vinzare!! sau cei care cu bratele deschise si cu toleranta invita pe cei mai timizi sau de alte religii la a trai in pace, intelegere si mai ales RESPECT RECIPROC in ceea ce crede fiecare?
Realizezi ce intrebare prosteasca poate sa puna si inca o cere si cu coada pe sus, mai ales cind avem o legatura continua cu Dumnezeul din VT:
(Rugăciune de pocăință)
Doamne Atotțiitorule, Dumnezeul părinților noștrii, al lui Avraam, al lui Isac și al lui Iacov și al seminției lor celor drepte, Celce ai făcut cerul și pământul cu toată podoaba lor, Care ai legat marea cu cuvântul poruncii Tale, Care ai încuiat adâncul și l-ai pecetluit cu numele Tău cel temut și slăvit, înaintea Căruia toate se tem și tremură din pricina atotputerniciei Tale; pentru că nimeni nu poate să stea înaintea strălucirii slavei Tale și nesuferită este mânia urgiei Tale asupra celor păcătoși.
Tu realizezi ca ea crede ca voi va rugati la satana?..si au mai spus-o si altii pe aici
Nu-ti vine sa crezi cita dementa exista in rindul asa zisor crestini