Citat:
În prealabil postat de ory
Vi se pare de doua parale fiindca va complaceti in cuvinte, in ceea ce ar trebui sa fie, sau in ceea ce este in viata voastra si nu aveti cum sa intelegeti si partea cealalta atat de hidoasa a societatii, o parte destul de reala si de raspandita.
In familie, pe la prieteni, am foarte multi betivani, fumatori, etc., care isi bat efectiv joc de toti cei din jur, de ani de zile, de zeci de ani de zile....nu-i mai vindeca nimeni in viata . Iar sotiile lor, sunt in mare majoritate femei cu frica de Dumnezeu, femei serioase care rabda si se roaga, rabda si iar rabda...si, cam atat, nu se intrezareste vre-o schimbare, asa cum nu s-a intrezarit nici la tata care, in cele din urma s-a dus, iar mama chiar este o femeie credincioasa...nu cuvinte.
De ce cuvintel;e nu au reusit sa schimbe aceasta parte urata a societatii ? Pentru ca oamenii care habar nu au ce-nseamna viata alaturi de un astfel de om, se complac in iluzii si impresia ca sunt credinciosi si intelegatori, iar cei care au habar, se resemneaza, indiferent daca de atitudinea acestora depinde viata unor nevinovati sau nu....
Poate ca vederile unora sunt mai optimiste tocmai pentru ca privesc aceste situatii doar de la distanta, doar le vad...nu le simt, nu le aud, nu este nevoie sa-si vadeasca credinta suportandu-le in fiecare clipa a vietii, poate, pana la ultima. Vederi cam subiective, din pacate ! ! !
Cati oameni vindecati de alcool, tutun, curvit....ati vazut voi pe lumea asta ? ? ? Foarte putini, pentru cate cuvinte se tot trancanesc pe-aici !
|
Inteleg multe si am vazut multe, multe situatii! De aceea spuneam ca acolo unde este dragoste intru Domnul nu se pot abate asemenea patimi ce par incorigibile. "Pomul se cunoaste dupa roada lui" (duhovniceasca, bineinteles).
Am vazut familii intregi mutilate sufleteste de betie, desfranare si alte patimi grele! Patima unuia dintre soti, cum spunea si o colega de forum, este raspunsul patimilor celuilalt. Cerandu-i Domnului paine, este imposibil sa primim pietre! Despre asta este vorba!
Un barbat care isi batea sotia cu regularitate, spre disperarea vecinilor, era nedezlipit de Biserica. Doar pe el il vedeam intotdeauna la Biserica, pe sotie niciodata! Si totusi el era cel care isi batea sotia si se comporta cu ea deloc crestineste! Geaba mers la Biserica, daca in suflet nu este ceea ce trebuie sa fie! "Cu buzele ma cinstiti, dar in inima voastra Eu nu sunt!" Asadar, nu putem spune nimic despre credinta nimanui, pentru ca prapastia intre aparenta si esenta este mare si necuprinsa de mintea noastra!
Doamne ajuta!