Citat:
În prealabil postat de cristinamaria
@ai2: faptul ca esti ateu nu cred ca deranjeaza pe nimeni. Am mai scris pe un topic, Nae Ionescu spunea ca "ateul e mai aproape de Dumnezeu, cu care se lupta, decat un crestin secat sufleteste". Ceea ce scrii tu pe aicea nu are nici o legatura cu ateismul din pacate, ci cu lipsa de logica si de informatii, pe care nici macar nu recunosti ca nu le ai.
Pe scurt, aberezi copios, atat de mult incat ar dura prea mult sa iti explic (nu ma dau desteapta dar faci niste confuzii de baza, daca poti afirma ca religia si politica au in comun masele de oameni pe care le conduc), ar trebui sa incepem de la abecedar, sa definim impreuna cuvintele din dictionar (am vazut ca ai inceput si asta cu luchian), apoi sa intelegem impreuna la ce ne referim cand spunem Dumnezeu, cand spunem politica, cand spunem mici, cand spunem bere etc.
Nu voi face asta, dintr-un singur motiv, am obosit. Si apoi, din experienta altor topicuri, autorii din categoria ta parasesc topicul "brusc" atunci cand simt ca li se termina argumentele si nu mai au link-uri cu care sa iasa la atac si cand realizeaza ca sunt unii care cunosc subiectul mai bine si pe care nu-i pot fraierii cu lozinci din gazete de "cultura".
|
Exact! Dialogul are rost atunci cand ambele parti au deschidere pentru ce spune celalalt. Dar in momentul in care dai de un perete mort, fara viata, nu mai ai ce sa faci! Acolo este loc doar de minunea lui Dumnezeu.
Eu de fapt am dubii ca acesti "atei" sunt de fapt atei. Eu cred ca ei stiu perfect ca exista Dumnezeu doar ca ei l-au ales pe celalalt! Si sunt aici exclusiv "la serviciu", fac ce se cere de la ei sa faca! Poate sunt in afara adevarului (in privinta unora) cand spun chestia asta dar uneori exact asta imi este senzatia...