View Single Post
Vechi 22.07.2009, 15:21:22
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Domnule Andreicozia,

Inca o data iti multumesc pentru intelegere si sprijinul care imi dai aci la forum.
Vreau sa mentionez ca acei 3-4 care fac manipulatii gen Securitate-Nazism-Legionar cu scop de a prezenta poporul si tara mea ca josnici si inapoiati,nu sunt adevarati crestini,dupa parerea mea ca dupa cum am citit in NT ura si razbunarea nu sunt permise crestinilor prin legea lui Iisus insusi.

Vreau sa asigur pe totii crestinii ca Judaismul nu este contra la nici o religie bineinteles Crestina.
Judaismul nu se crede religie superioara la alte religii si ce am mentionat despre VT si NT au fost numai discutie istorica si nu am facut nici o aluzie ca Judaismul este superior .
Trecutul (istoria) nu se poate schimba.Ce s`a intamplat,a trecut. Nici o religie care se onoreaza nu ar fi incercat sa schimbe istoria in favoarea ei,bineinteles ca si Religia Crestina.
Ne-a fost asa scris ca noi, evreii sa fim primii care au adoptat o religie Monoteista mii de ani inainte lui Iisus dar asta nu ne face automat cei drepti.
Evreii nu se lupta contra altelor religii si nu face actiuni misionare. Evreii sunt mai ocupati a pastra intregimea poporului lor si a ajutorului mutual intre diferitele comunitati. Asta a facut ca poporul evreu sa reziste timpului si sa ramana popor homogen.
Evreii nu sunt superiori dar au o mentalitate diferita .In Israel toate religile sunt practicate fara nici o restrictie si primesc tot ajutorul care cer. Un exemplu :Biserica Nativitatii din Ierusalim este stapanita de doua biserici diferite care se impartesc intre ele timpul rugaciunii pentru credinciosii lor.
La o sarbatoare din anul trecut a fost intre ele un scandal si au ajuns la bataie colosala.Politia a venit si a despartit spiritele.La sfarsit, reprezentantii bisericilor au cerut ca ministrul religilor israelian sa judece problema intre ei si asa s`a facut si pacea s`a intors la biserica.
Reply With Quote