Subiect: Holocaustul
View Single Post
Vechi 22.07.2009, 20:40:27
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Am trait in Romania in timpul

Al doilea Razboi Mondial. Poate multi se va mira dar imi amintesc bine timpul. Mai bine ar fi fost pentru Romania sa nu se alieze la germani insa nu a avut alta posibilitate ca Germanii au avut nevoie de petrolul romanesc de la Ploiesti.
Romania nu s`a pregatit pentru a face razboi.Armata romana nu a fost aproape de loc antrenata si daca da, a fost antrenata pentru Primul Razboi Mondial. A fost o armata care nu s`a bucurat de arme si echipament modern in acel timp. Germanii au stiut asta si nu au avut curajul sa fiu pusi la prima linie.Si asa, din cauza lipsei de echipament potrivit la iarna au suferit enorm in special cand au inaintat dupa armata germana in iarna grea a anului 1941.
In 1944,cand era clar ca razboiul se va termina cu victoria Armatei Rosii,au hotarat Regele si Gen.Antonescu sa "intoarca armele" dar asta a fost prea taeziu si nu este de mirare ca Rusii dupa victoria lor la cotul Donului unde a fost nimicita o mare parte din armata Romana nu cam au primit ca Armata Romana nu mai este aliata cu germanii si au luat prizonieri multi ostasi care au fost expulzati in lagarele din Siberia.
In continuare au supt petrolul romanesc pana s`a terminat.Dupa Razboi au luat ca prada de razboi tot ce au putut. Trenuri de marfa de o suta de vagoane de cateva ori pe zi,timp indelungat.
Apropo de Armata Romana.Ea a luat parte activa la progromul de la Iasi in 1941 si de fapt a exterminat totii locuitorii evrei din Satul Frumos langa Iasi. Si in Basarabia au fostactivi inactiuni contra evreilor,uneori ca ajutori a armatei germane.
Peste locuinta noastra in Bucuresti a locuit familia Colonelului Niculescu care a facut serviciu in Basarabia. La fiecare 2-3 luni a venit acasa in concediu cu unu din putinele camioane,plin cu argintarii, covoare,picturi si alte lucruri de arta.Casa lui arata ca un magazin ca nu mai era loc in camere.Mama mea era prietena cu doamna colonel si o data cand a fost invitata sa bea o cafeluta adevarata a vazut la ei o pictura a unui rabi si colonela ia spus ca este pictura tatalul ei....Daca nu era asa de trist puteai muri de ras.
Reply With Quote