Citat:
În prealabil postat de orlandosorin
Conform OMS 40% din populatia globului are probleme neuro-psihice.
De la banala depresie la alzheimer. Simpla depresie este o boala destul de grava iar netratata duce la sinucidere. Depresivul are impresia ca moare in fiecare secunda si traieste permanent cu spaima mortii. In final cedeaza si se arunca de la etaj. Din fericire exista tratament eficient pentru asa ceva (insa trebuie luata din start).
In privinta celor care ,,vad'' OZN-uri si extraterestri boala se cheama delirum-tremens apare la alcoolici (chiar daca nu se imbata zilnici ci numai obisnuiesc sa bea obisnuit insa constant) sau din stres. Este recomandat repaus total (vacanta) si abstinenta totala alcool, cafea etc, eventual un regim de 1 luna si ar trebui sa nu mai apara extraterestri.
Pentru cei care aud voci deja lucrurile sunt grave intrucat sunt suspecti de schizofrenie paranoica - boala incurabila. Suspectul de schizofrenie trebuie urgent perezentat la medic (eventual cu politia intrucat este deosebit de periculos).
|
Ba nu.
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Ba eu spun ca exista, na. Asa cred eu, e parerea mea. Sunt asadar un eretic?... Contravine ideea ca nu suntem singuri pe Pamant (a se intelege in Univers) cu Scriptura sau cu Traditia ortodoxa? Bineinteles ca ma refer la alte fiinte create de Dumnezeu si care nu sunt ingeri. 
|
Contravine sfaturilor recente ale teologilor. Recente, pentru ca si extraterestrii sunt recenti, si de aceea nu gasesti in Sf. Traditie sau Scriptura asa ceva. Ce gasesti in ele sunt sfaturi impotriva demonilor-vizitatori, incubus, s.a.m.d.
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Eu incerc sa adun argumente pro scripturale, ca exista alte civilizatii:
1Matei 24, 31: Și va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiță, și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.
1Marcu 13, 27: Și atunci El va trimite pe îngeri și va aduna pe aleșii Săi din cele patru vânturi, de la marginea pământului până la marginea cerului.
2Ioan 10, 16: Am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu și va fi o turmă și un păstor.
3Din rugaciunea Euharistiei: "Beti dintru acesta toti, ca acesta este sangele meu, al Legii celei noi, care pentru voi si pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor." - compilatie intre Luca 22, 20 si Marcu 14, 24
4Primele doua versete imi arata clar ca ingerii vor alerga atunci si vor aduna de la o margine la alta a cerului (sau de la marginea pamantului pana la marginea cerului) pe alesii Lui - aici nu mai e vorba de ingeri, pentru ca ei insisi vor fi cei care ii vor aduna pe "alesi", nu? Deci cine sunt acei alesi care locuiesc prin Univers, nu pe Pamant?
5Ultimele doua argumente pot fi combatute, caci Hristos S-ar fi referit la evrei si la neamuri, insa nu are nimeni certitudinea. Poate ca a mentionat oamenii si alte fiinte ne-pamantene.
Argumentul Matei 24, 31 l-am auzit intr-o conferinta din gura Parintelui Galeriu. Mi l-am notat imediat ca sa nu-l uit... A fost raspunsul sau la intrebarea venita din sala: credeti ca exista viata extraterestra?
6Acum sa te intreb si eu: exista argumente scripturale sau chiar in Traditie impotriva a ce sustin mai sus?
|
1. se refera la marginea lumii vazute cu cea nevazute. se refera la adunarea oamenilor din lumea terestra, si nu a ingerilor din lumea nevazuta.
2. se refera la alte neamuri. daca Iisus nu continua sa faca aluzii la alte neamuri, la "strainul din casa ta" etc etc, atunci crestinismul nu ar mai fi existat, doar evreii ar fi ramas "poporul ales".
3. se refera ca pentru multi se varsa sangele, fara nicio aluzie la alte neamuri sau civilazitii: descrie doar o valoare cantitativa, multi.
4. alesii locuiesc pe pamant. Se spune asta in Biblie, si nici nu se specifica ca ar mai alte "natii"
5. nu. nu s-a referit la aliensi, exista certitudinea, eu nu o am, dar poti sa studiezi Biblia in continuare.
6. exista, numai ca se refera la imaginea extraterestrilor ca fiind demoni. Pe vremea Bibliei si a Sf. Scripturi incoace pana cand omul a inceput sa deseneze machete de zbor si sa aiba visuri inalte NU au fost remarcati extraterestri. Toti se refera la demoni, numai ca in timpul nostru, dat faptul ca oamenii s-ar pocai daca ar vedea infatisarea reala a vreunui inger sau demon, dracu incearca sa ieie alta ipostasuri pentru a fraieri lumea. Si se leaga tot mai mult de stiinta, ca sa ii atraga pe cei mai rationali prima data, prostii fiind influentati usori de afirmatiile primilor prin mass-media. De fapt, nu cred ca ar fi fost vazut vreun extraterestru pana acum, in afara de Alien, care acum isi face toaleta la paraiasul din oras.
Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Voi cand va ganditi la extraterestri sa va ganditi la o bacterie pe alta planeta,la microbi nu la omuleti verzi si OZN,desigur ca exista viata pe alta planeta la cat de mare si misterios e Universul asta.
|
Alien nu este o bacterie. E o colonie intreaga. Si nu uita ca universul este maaare si misterios, insa nu ataaat de mare, de fapt, este foarte intolerant si finit.
Am citit o carte tare, puteti sa o scoateti si voi de pe DC sau torrenti. Se numeste Discover.20.Things.You.Didn't.Know.About.Everythin g. Reproduc imediat capitolul despre extraterestri, gata tradus in romana (sper).