@ai2: Stimate Ai2,
Eu nu te-am atacat pe tine ca persoana, nu te cunosc si ca urmare nu am cum sa te atac.
Nu am bannat pana acum pe nimeni, iar pe topicurile pe care am conversat cu cei ce se declara atei am ramas pe toate singura, se pare ca ateii au ramas in pana de idei sau metode de abordare. Ateismul asta are marele defect ca ii face pe adeptii lui sa se simta superiori, nu stiu din ce motiv, si din cauza asta e cam ca si cum ai discuta cu peretele, ca ateul pleaca oricum din start de la premisa ca orice ai zice eu nu cred. Nici nu analizeaza continutul, doar forma, asa ca tine, ca si eu daca ma uit pe geam si vad un miting al sindicatului CFR si un rand de oameni care asteapta sa sarute sfintele moaste, as putea afirma ca intre sindicalism si religie nu e nici o diferenta.
As mai putea de asemenea afirma ca nu e nici o diferenta intre religie si plajele din Mamaia, ca si acolo se inghesuie oamenii si se calca in picioare, deci daca ne gandim un pic mai bine, am putea chiar sa afirmam ca intre Radu Mazare si Isus Christos e diferenta doar de imbracaminte! Cine nu e de acord cu mine sa aduca argumente!!!!!
Ideile pe care le scrii insa sunt atat de ridicole incat nu comporta argumentatie. Este ca si cum ai scrie "eu cred ca intre Picasso si Grigorescu nu e nici o diferenta, ca ambii dadeau cu bidineaua pe cate un cearceaf, si daca nu sunteti de acord cu mine aduceti argumente". Cam asa suna ce ai spus tu.
Din aceasta perspectiva nu am ce sa argumentez, ca nu exista o logica la care sa lipim aceste argumente. Tu te astepti ca ceilalti sa te convinga pe tine de ceva (nu stiu ce) dar tu la randul tau nu convingi pe nimeni de nimic. Nu ai afirmat nimic plauzibil si argumentabil, ai zis ca tie ti se pare ca cerul e verde, ca asa vrea muschii tai, si cui nu-i convine sa aduca argumente. Nu merge asa. Daca majoritatea sustine ca cerul e albastru si tu zici ca e verde, adu tu argumente ca e verde!!!! Altfel, scuza-mi intrebarea, ce faci pe forumul asta (unde evident nu esti in majoritate)?
Modul in care reactioneaza restul autorilor, CARE SUNT IN MAJORITATE, CEEA CE TU NU ESTI, este normal, ca le ofensezi credintele. Si eu daca ma asez la meci in galeria de la Dinamo si strig Hai Rapidul! o sa stau in spital o saptamana. Din aceasta perspectiva, autorii care te-au apostrofat discret pe-aici pe forum au dat dovada de muuuuulta mila si dragoste crestina in exprimari.
Nu am nimic cu tine, nu vreau sa te ofensez, da daca vrei discutie da dovada de deschidere, nu de "superioritate". Daca vrei dialog, considera-te egal cu ceilalti, si incearca sa-i intelegi, nu sa-i consideri "mase manipulate de religie". In cazul in care inca nu te-ai prins, pe forumul asta se discuta DESPRE RELIGIE. Daca vrei asa ceva, tre sa te consideri egal cu aia care asta discuta, iar din postarile tale nu cred ca a inteles cineva asa ceva.