View Single Post
Vechi 23.07.2009, 00:04:35
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Asta e o vorba buna, daca nu vrei te oblig?Suna ca "bataia e scoasa din rai" tot o vorba romaneasca.
Si ambele au consecinte grave.Dumnezeu nu ne-a dat liberul arbitru ca sa il incalcam pe cel al semenilor nostri.
Vorba a fost schimonosita, era original "pedeapsa este rupta din Rai", "bataia" au inclus-o probabil cei care-si pedepseau copiii (fizic) si au vazut ca are rezultate remarcabile (aplicata cu dragoste si cap). Dupa care, probabil ca au inceput sa o foloseasca "marii barbati ai neamului" care-si cotonogesc nevestele (fara dragoste si fara cap).

Ori, ar iesi un inchizitor bun din tine! Ei aveau intotdeauna dreptate si stiau adevaruri absolute!

Referitor la subiect:

Eu cred ca nu trebuie sa-l fortezi pe sotul tau. In primul rand gandeste-te ca a ajuns la Biserica din anumite motive. Vine dintr-o familie care nu cred ca i-a servit exemplu in acest sens. Probabil acele motive au lasat si anumite sechele la nivel psihic, chiar daca acestea nu se vad cu ochiul liber! Probabil ca din cauza lui taica-su a fost complexat si cumva exclus din cercurile de tineri toata adolescenta lui. O parte din insuccesele familiei sale probabil le-a resimtit ca fiind ale lui. Probabil ca si acum exista acele sentimente in interiorul sau.
Tu esti orientata spre succes pentru ca vii dintr-o familie care ESTE succes. Pentru tine succesul deci, este normalitate. Nu este si cazul lui! Pentru el probabil ca faptul ca are parte de liniste sufleteasca si are acoperis si o paine este arhisuficient! Aceasta este normalitatea lui! El pur si simplu nu vede rostul banilor si averii! De aceea nu va fi niciodata motivat sa faca avere. Nefiind motivat si cu complexele si sechelele de mai sus nici nu ma mir ca nu le obtine acele succese dorite de tine.
Cum tu deja ai facut o evaluare a situatiei si vrei sa fiti alaturi toata viata, nu vad de ce ar fi asta un impediment major pentru dezvoltarea familiei.
Poate ar fi bine sa mearga la un psiholog sa stea de vorba. Dar trebuie sa fie si el perfect constient ca are o problema si sa vrea sa mearga! Altfel degeaba se duce la psiholog. Abia dupa ce se vor fi rezolvat problemele interioare, se poate pune un pic de presiune pentru a avea si el un loc de munca stabil.
Iar tu va trebui sa faci o evaluare a situatiei asa cum este, fara asteptari ca de maine el va fi ceva strain firii lui. Si reiesind din acea evaluare si cantarind toate cele vei putea sa-ti dai seama ca (daca) vei putea sa mai tii (cu ajutorul parintilor eventual) inca un membru al familiei. Iar el va putea fi un tatic bun si asta ar putea fi succesul lui!
Nu le mai intoarce chiar pe toate partile ca pana la urma doar Dumnezeu le aranjeaza! Incearca sa ai incredere in El si nu vei regreta!