Citat:
În prealabil postat de moshu
1. se refera la marginea lumii vazute cu cea nevazute. se refera la adunarea oamenilor din lumea terestra, si nu a ingerilor din lumea nevazuta.
2. se refera la alte neamuri. daca Iisus nu continua sa faca aluzii la alte neamuri, la "strainul din casa ta" etc etc, atunci crestinismul nu ar mai fi existat, doar evreii ar fi ramas "poporul ales".
3. se refera ca pentru multi se varsa sangele, fara nicio aluzie la alte neamuri sau civilazitii: descrie doar o valoare cantitativa, multi.
4. alesii locuiesc pe pamant. Se spune asta in Biblie, si nici nu se specifica ca ar mai alte "natii"
5. nu. nu s-a referit la aliensi, exista certitudinea, eu nu o am, dar poti sa studiezi Biblia in continuare.
6. exista, numai ca se refera la imaginea extraterestrilor ca fiind demoni. Pe vremea Bibliei si a Sf. Scripturi incoace pana cand omul a inceput sa deseneze machete de zbor si sa aiba visuri inalte NU au fost remarcati extraterestri. Toti se refera la demoni, numai ca in timpul nostru, dat faptul ca oamenii s-ar pocai daca ar vedea infatisarea reala a vreunui inger sau demon, dracu incearca sa ieie alta ipostasuri pentru a fraieri lumea. Si se leaga tot mai mult de stiinta, ca sa ii atraga pe cei mai rationali prima data, prostii fiind influentati usori de afirmatiile primilor prin mass-media. De fapt, nu cred ca ar fi fost vazut vreun extraterestru pana acum, in afara de Alien, care acum isi face toaleta la paraiasul din oras.
|
Moshule,
Ideea ca exista viata in Univers este o credinta de-a mea (si nu numai). Dovezi nu avem, nici macar pentru existenta ingerilor si a Lui Dumnezeu. Avem credinta ca exista.
Vad ca esti foarte sigur in comentariile tale de mai sus. Ca si cum ai certitudinea ca asa si numai asa este interpretarea corecta a versetelor scripturale. Insa este doar parerea ta si nu are rost sa polemizam degeaba in continuare.
Hai sa-ti dau un citat interesant dintr-o carte pe care sper ca o ai acasa:
Sfantul Dionisie Areopagitul - Opere complete, pagina 65:
"
Numai Dumnezeu stie cate ordine ingeresti sunt. Noua ni s-au descoperit trei ordine a cate trei trepte. S-ar putea ca, asa cum vor veni la existenta pentru veci miliarde de oameni, sa existe si miliarde de ingeri, de ipostasuri constiente netrupesti, pentru a cuprinde cat mai multe din intelesurile si formele de iubire ale lui Dumnezeu cel infinit si pentru ca pe masura ce vin noi si noi oameni la existenta pentru veci, sa-i aiba in grija lor prieteneasca alti si alti ingeri apropiati spiritual de unicitatea fiecaruia. Pot fi in planul nevazut din jurul nostru minti imposibil de numarat, care sa-l inteleaga pe Dumnezeu cel mai mult, sa-l laude in comun si sa se intereseze de noi.
Dumnezeu nu a adus la existenta o lume vazuta si nevazuta saraca. Precum nu putem da de marginile lumii vazute, asa nu putem da nici de marginile lumii nevazute, cu atat mai valoroase, care contribuie la imbogatirea noastra spirituala din Dumnezeu, infinitul lumii si al intelesurilor. Ele isi comunica trairea mereu sporita a lui Dumnezeu si bucuria de El - cum ne-o comunicam si noi - si care e cu atat mai bogata, cu cat suntem mai multi cei ce ne-o comunicam."