View Single Post
Vechi 23.07.2009, 12:07:02
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Eu tin foarte mult la neprihanirea trupului, pentru ca inevitabil imi aduce aminte de inocenta copiilor. Pe oamenii casatoriti nu-i pot vedea ca pe niste copii.
Cu toata dragostea, ai mare grija in aceasta miscare a mintii si a inimii.
Multi au ajuns sa cada din dreapta credinta cu astfel de vederi a lucrurilor.

In secolele cele dintai, unul dintre cei mai mari calugari asceti ai pustiului, Avva Pafnutie, a venit la un Sfant Sinod pentru a apara Casatoria, curatenia deplina a celor casatoriti, in fata calugarilor care "aruncau cu noroi" in aceia, considerandu'i murdari si inferiori.

Iti aduc in vedere un cuvant al Sfantului Maxim Marturisitorul, comentand Schimbarea la Fata a Mantuitorului: "Pe un munte statea Ilie, iar pe celalalt Moise. Ilie intruchipeaza calugaria, iar Moise casatorie. Atat calugarul, cat si cel casatorit, se afla la aceeasi distanta fata de Dumnezeu, la aceeasi inaltime a vietuirii."

Esential este ca monahul sa traiasca adevarul monahism, iar cel casatorit adevarata casatorie.
Daca monahul cade din randuiala sa e de plans. Tot asa si cel casatorit.

Reply With Quote