View Single Post
Vechi 23.07.2009, 13:16:30
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Uite, am gasit in Predicile Sf Nicolae Velimirovici, in omilia din Duminica intai dupa Rusalii (Evanghelia urmarii lui Hristos):
...In inteles ascuns, casa inseamna suflet vechi,pacatos; frati si surori, tata, mama si sotie inseamna legaturile pamantesti ale sufletului; copii inseamna faptele noastre rele, iar tarini inseamna intreaga lume a simturilor, cu tot cu trupurile noastre....
Din pacate acum nu mai gasesc fragmentul legat de ce spune Petru.
Biblia poate fi interpretata in mai multe feluri, si la nivel macrocosmic, si la nivel spiritual. Dar eu zic ca biblia nu cuprinde numai metafore, ca altfel ajungem doar sa filozofam. Si apoi Sf. Pavel imi pare destul de clar in privinta asta...
Nu toti au drumul asta in viata, cei care aleg sa fie curati si in casatorie, foarte bine.. cei care fac un mic sacrificiu, iarasi foarte bine... fiecare cu calea lui. Un om casatorit poate ajunge mai sfant decat unul necasatorit, si iarasi un om necasatorit poate ajunge mai sfant decat sfantul casatorit
Depinde de ravna si de dedicarea lui, daca e totala sau partiala. Oricum pana ajungem noi sfinti, mai trece multa apa pe Dambovita

Last edited by zoridezi; 23.07.2009 at 13:24:55.
Reply With Quote