View Single Post
Vechi 23.07.2009, 18:14:36
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Eu cred ca Nevrednicul are dreptate, el simte o neliniste si inima nu înseala. Da, aventurile din trecut trebuie iertate, dar numai daca s-au curatat prin pocainta. Maria Egipteanca s-a pocait 17 ani si abia APOI a devenit curata.

Eu cred ca persoane ca prietena lui Nevrednic trebuie respinse temporar ca sa înteleaga greseala care au facut-o si sa simta dorinta de pocainta.
Ar fi fost ok sa o respingi temporar daca aceasta ar fi stat undeva in desert. Dar cum va sta in lume s-ar putea nu sa se pocaiasca si sa se intoarca la tocmai la faptele regretabile din trecut. Se poate usor cadea intr-un mod de a gandi: "nu sunt vrednica pentru cineva cu adevarat curat, locul meu este printre cele lumesti". Si sa cada intr-o deznadejde amestecata cu dulceata pacatului, asa sunt cam 90% din societate. Adica "viata si asa e scurta, hai s-o traim cat mai placut etc". E usor sa judeci si sa vrei ceva curat, dar intreaba-te: tu esti suficient de curat? Si daca esti curat (sfant), ai fost intotdeauna asa?? Si daca nu ai fost sa intelegem ca nu vei mai merita niciodata nimic curat in viata asta?
Pe mine ma socheaza un pic cum toti vor fete curate si cu moralitate impecabila dar uita cine au fost ei acu ceva timp. Si nu ma refer doar la relatii trupesti ci in general la pacate. Si chiar si la alea comise doar cu mintea. Daca regreta ce a facut si e pe calea indreptarii atunci e deja exceptionala. Ia-o de nevasta si fiti fericiti!