Sunt sigura ca parerea mea va intriga pe unii dar ca femeie nu pot sa nu spun ce cred eu.
Cateodata ,in anumite situatii un raspuns ferm (nu violent) ne poate trezi la realitate, vorbesc despre cazul cu avortul si parintele Cleopa.Raspunsul dat de el a fost pe masura gravitatii faptei...
In ceea ce priveste rolul femeii in Biserica eu nu spun decat ca mai intai ar trebui indeplinite acele ,,indatoriri vechi si demodate" si apoi sa se poata privi mai departe.Un sfant spunea ca o generatie de mame bune ar putea mantui lumea..iata cata putere are o femeie...am citit si articolul si sincer am ramas un pic uimita vazand mai ales autorul...cand ne revoltam ca nu putem intra in biserica in perioada menstruatiei s-ar putea sa fie o falsa pietate..de-am intra in celelalte 23 de zile din luna..plus ca rugaciunea particulara nu este nicidecum interzisa...treaba cu baticul si apostrofarile a fost dezbatuta intens la alt subiect...
Evolutia este buna insa cu moderatie iar aceasta dorinta de afirmare a femeii moderne, de a avea un loc mai bun in Biserica nu mi se pare o tendinta tocmai crestina...insa e doar umila mea parere,in care cred dar pe care nu doresc sa o impun fortat nimanui.
|