View Single Post
Vechi 24.07.2009, 00:06:10
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@cristina 2012 - tu ai copii? Daca da ce sentimente iti trezesc? Ti i-ai dorit? Ce vezi in ei?
Daca nu ai inca: iti doresti? Te poti vedea fara copii? Iti imaginezi ce simte o femeie care are cuibul gol si nu-i spune nimeni "mama"?
Se simte goala (pe dinauntru), stigmatizata, izolata de lume, fara rost pe lume.
Da, exista adoptia, dar repet legislatia ii opreste pe multi de la ea. Sunt multi care vor sa adopte si nu pot.
Si acela este un copil care poate fi al tau. Este mult mai greu insa, mai ales daca nu-l iei de de bebelus, pentru ca trebuie sa-l iei cu o trauma psihica si de multe ori boala sau hanidcap. Si candva, pe la pubertate nu mai esti deodata parintele lui. Dupa ce afla ca este adoptat esti rau si te uraste si mai buni sunt parintii naturali.
Nu-i chiar asa ca te poti casatori din greseala cu fratele sau sora. Sa nu exageram. A face un copil cu celule donate este o adoptie partiala.
Mie personal aceasta solutie mi-ar fi mai putin placuta. As prefera sa adopt un embrion cu totul, daca tot ar fi sa port un copil in pantece.
Ce inseamna un copil pentru parintii care fac orice sa-l aibe. Daca ai copii iti poti da seama si tu. Ce inseamna copiii tai pentru tine?

In ceea ce priveste varsta pentru a deveni mama - sigur ca trebuie o limita. Si ea va fi, sunt sigura. Deocamdata mai apar femei care nu au avut posibilitate pana acum, ori ca n-au avut bani, ori ca nu se facea pe vremea lor.
Dar treptat se face peste tot si va deveni accesibil pentru mai multa lume si vor putea s-o faca la varste mai normale (pana la 50 ani).
Si sa nu uitam ca speranta de viata creste si ea. Se murea la 30-40 ani, acum se va ajunge la 100 ani si mai mult. Asa ca sa tot faci copii.

Si daca te intrebi de fetita aceea cu mama atat de in varsta si de viata ei, atunci intreaba-te si de atatia copii nascuti si nedoriti, de copiii nascuti bolnavi, chinuiti handicapati care isi doresc sa nu se fi nascut (pana cand vor putea si vor parintii sa evite asta, prin teste pre-natale si consultatii genetice.
Si sa nu uitam ca Dumnezeu a dat copii unor cupluri atat de varstnice (Ioachim si Ana, Elisabeta si Zaharia etc.), daca e sa luam exemple din Biblie.
In legatura cu testarea fertilitatii inainte de nunta. Si eu gandeam la fel inainte si ma gnadesc si acum ca nu este un motiv sa lasi un om daca il iubesti. Da, stiu la bine si la rau. Si necazul intareste iubirea si casnicia, dar cinstit nu este.
La noi in tara se faceau inainte (acum nu mai stiu), ateste medicale pre-maritale si cu anumite boli nu aveai voie si permisiune sa te casatoresti (HIV, TBC, boli venerice si boli psihice, sau alte boli).
Se facea si control la ginecologic la femei (mai de forma ce-i drept), la barbat nu se facea deloc.
Uite si fertilitatea s-ar putea verifica pre-marital. La barbati este chiar f.simplu. Se pot face analize, ecografii la femeie. Se pot face analize cromozomiale.
Si se pot discuta lucrurile cinstit inainte de casatorie. Cine vrea accepta si asa, cine nu gaseste alta cale daca isi doreste mult copii.
Asa mi se pare cinstit.

Si nu cred ca se poate instala infertilitate dupa nunta. Poate exista incompatibiliate intre soti, reactii alergice la sperma, alte lucruri. Da si stresul isi spune cuvantul, dar nu chiar cum spui tu, cu avort.
Si da, Dumenzeu hotaraste pana la urma si daca nu da, nu da. Dar nu-ti pune si in traista. Trebuie sa lupti si pentru asta, sa cauti solutii. Ca nu ti-l aduce barza! Da, exista reproductia asistata si acolo daca vrea iti da si daca nu, nu, ca tot Dumnezeu da viata.
Dar ai o sansa. Si Dumnezeu a lasat si aceasta sansa.
Reply With Quote