Subiect: Ce este pacatul?
View Single Post
Vechi 28.01.2007, 01:30:40
ancah
Guest

Implicit

Dannsan: In ceea ce priveste faradelegile actuale, dupa ce le constati, incearca sa le gasesti rolul. Incearca sa patrunzi cu ce gand a pemis Dumnezeu sa fie asa. Ne putem vaicari la infinit, daca nu tragem invataturile necesare din viata. Nimic nu este intamplator. Despre saracie poti citi pe net la Sf. Ioan Gura de Aur. Noi intelegem gresit saracia. Omul sarac e mai incercat si are un rol dublu: unu, este premiant la scoala smereniei, si doi, devine un exemplu si pentru ceilalti. Noi cand il luam pe cel bogat drept exemplu, gresim, caci cel bogat, faurindu-si raiul aici, se priveaza de el in cer. Exista si exceptii de la regula (practic ar trebui sa fie regula, fiind calea corecta), cei care folosesc bogatia pentru a-i ajuta pe cei lipsisti de mijloace. Facand asa, ei se urca pe scara virtutilor spre cer. Chiar in Pateric am citit povestea unui avva, care e trimis la un individ, ca sa invete de la el ce e placut lui Dumnezeu. Acesta ii spune avvei ca el nu a facut nimic deosebit( in sinea lui stiindu-se pacatos, fiind hot). La insistentele avvei, acesta povesteste, ca a furat niste bani, si cand a intalnit o femeie nevoiasa, i-a dat banii, pentru a-l salva pe sotul acesteia de inchisoare. Nu stiu daca am redat bine poveste, dar ideea e corecta.
Nebanuite sunt caile Domnului. Le putem cunoaste, daca primim si noi Duh Sfant.
Iar in privinta nefericirii tale, pe care o inteleg, este neproductiva, nu ajuta la nimic. Prin pastrarea linistii sufletesi nealteate, poti face mult mai mult bine.
Un suflet netulburat, care se roaga pentru ceilalti oameni, este ascultat de Dumnezeu. Si ca sa te convingi, cand vezi un copil pe strada plangand, binecuvanteaza-l( in gand) in numele Domnului Iisus Hristos si vei vedea ca se linisteste.
Sa nu spui ca mai mult nu ai ce face, ca de fapt ai foarte multe de facut. Doar sa vrei.
Reply With Quote