View Single Post
Vechi 24.07.2009, 11:51:45
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Ascultam si de un sot ateu?

Citat:
În prealabil postat de anna
Pe mine acest aspect ma intereseaza: ce ascult?
De ex., ai un sot care te vrea fardata si frumos imbracata... Modestia in imbracaminte ii displace. Asculti? (nu dau exemple extreme cu avort si altele). Cineva mi-a spus ca este pacat si nu trebuie sa ascult..etc.
Poti arata frumos, dichisit si fara farduri sau haine de firma... sau cu machiaj discret... din ce in ce mai discret... pana nu mai e .
Modestia inseamna sa nu fi strident in locul in care te afli, nu sa te imbraci in haine cernite. Nu stai cu basma la o serata si nici nu te duci la piata cu colier la gat. Modestia e descrisa foarte bine de expresia din limba romana "un om la locul lui", atat e suficient.

Ca femei maritate eu cred ca trebuie sa ne ingrijim trupul pentru bucuria barbatului care-i e stapan, la fel cum trebuie sa ne ingrijim sufletul pentru Domnul nostru. Vietuirea noastra lumeasca are sens daca oglindim in ea cele ceresti. Sf Ioan de Krondstat dadea niste sfaturi in sensul asta: cand ne spalam sa ne gandim la spalarea pacatelor, cand ne schimbam haina sa ne gandim la haina sufletului.
Off, ce ar fi daca am putea urmari si scoate din suflet cu tot atata grija pacate, cum urmarim pe dosul piciorului pe unde mai smulgem o banda de ceara... Acum daca operatiunea o face cosmeticiana, cam devine lux fara sens.

In "Lauda fecioriei" Sf Ioan Gura de Aur spunea ca femeile maritate trebuie sa suporte adevarte torturi ca sa placa barbatilor lor... dar parca nu le-a combatut, doar le-a amintit ca pe un mare neajuns al femeilor casatorite (o sa recitesc cand ma intorc din vacanta).

Inainte sa ma casatoresc, un prieten care acum e preot mi-a zis sa nu ma supar ca-mi da un sfat (unul singur): "sa ai grija sa fii frumoasa pentru sotul tau, e pentru zidirea lui". Parea ok sfatul atunci, dar cred ca eram prea proasta pe vremea aia ca sa patrund intelepciunea delicata a acestui cuvant.
Reply With Quote