Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Draga Moshe, ai facut baie la Marea Moarta?, cum ti s-a parut, oare o fi adevarat ca acolo a fost cetatea Sodomei?. Ce spun cercetatorii vostrii despre acest fenomen?
La voi cum se folosesc Psalmii in rugaciuni?
|
Am fost la Marea Moarta de nenumarate ori si intotdeauna spun si repet lacei care sunt turisti la noi sau noi veniti ca sa nu neglijeze sa faca baie la Marea Moarta.
La MM nu poti inota deoarece corpul tau pluteste asa ca te simti ca un astronaut in spatiu si asta fara sa misti membrele. Singura problema este ca trebuie sa ai grija ca sa nu iti intre apa in ochi deoarece apa contine o galerie importanta de saruri diferite. Tocmai asta face MM ca un loc foarte cunoscut in lume la tratamente termale. Sunt izvoare cu apa calda de 45 grade Celsius.
MMeste cel mai vestit si reusit loc din lume pentru tratamente contra Psiuriazis, o boala cronica de piele foarte ne-simpatica. Bolnavii care primesc un tratament de doua saptamani ,24 ore pe zi,se bucura de 2-3 ani de boala latenta aproape nesimtita.
MM este cea mai mare sursa din lume de Brom din care se fac medicamente pentru boli de nervi.
Una din cele mai mari si reusite industrii din Israel este Industria de chimicale care exporta in toata lumea. O anumita regiune din malul MM este dedicata la zeci de hoteluri care in cadrul lor se fac tratamente medicale. Deoarece MM se afla in cel mai jos loc din lume aerul este saturat cu Ozon care si el face bine oamenilor.
MM se afla pe Crapatura Siria Africa si existenta apelor calde indica ca in adancul pamantului este activitate vulcanica. Si in regiune sunt semne ca au fost eruptii vulcanice asa ca povestea cu distrugerea celor doua orase Sdom si Gomora,pe nume ebraice, probabil ca nu a fost numai o legenda.
Evreii religiosi ,in marea lor parte, nu "pierd timp" cu cititul de romane ci citesc psalmi (Tahilim").
Poti sa-i intalnesti in tot felul de locuri,asteptand la autobuz,la doctor sau in parc Ei sed ci citesc Psalmi cine stie a catea data. Majoritatea le stiu pe de rost dar totus se uita in carte ca sa nu greseasca.Si in starile cele mai tragice saude bucurie, ei vor citi si declama psalmi
Eu cred ca dau importanta la citirea Psalmilor nu mai putin decat la rugaciunile obisnuite.