View Single Post
Vechi 25.07.2009, 12:22:35
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Cu toate ca eu am cerut topicul, am ajuns mai tarziu pe el (am munciti de dimineata pana noaptea in ultima perioada si tot asta ma asteapta asa ca daca raspund mai rar sa nu fie cu suparare).

Eu zic asa.
Eu nu cred ca FIV e un pacat, este sansa multor femei de a face un copil care nu va avea neaparat alt material genetic decat al celor 2 parinti (se poate si asta, dar de multe ori femeia are toate organele functionale, are si ovule, si barbatul e OK, dar daca trompele sunt infundate si nu pot fi desfundate nu va ramane niciodata insarcinata).

Fertilitatea ar putea fi testata, intre anumite limite, dar eu nu as fi de acord sa o testam inainte de casatorie, ca nu sunt de acord sa fie un criteriu. Daca se iubesc, sa se ia. daca nu le da Dumnezeu copii, o fi stiind el de ce.

Eu sunt foarte mult in favoarea adoptiei, eu mi-as dori mult sa adopt copii chiar daca voi putea naste. Sper sa am parte de ambele cat mai curand.
Nu stiu care sunt interdictiile legislative, nu cred insa ca limitarile sunt foarte stricte. cred ca sunt opriti de la adoptie parintii cu familii dezorganizate, cazier cu crime violente, venituri 0 (ajutor social), cazuri mai speciale. Nu cred ca familiile de oameni normali, chiar si cu venituri mici dar sa aiba oc de munca, sunt opriti de la adoptie. Nu e adevarat ca parintii mai in varsta suntopriti sa adopte, nu li se mai dau sugari ci copii de varste prescolare dar pot adopta fara probleme (am o prietena care a adoptat o fetita de 6 ani, prietena mea avea peste 40 de ani).

Cu privire la infertilitatea ca urmare a pacatelor stramosilor, in primul rand eu nu vad neaparat in infertilitate o pedeapsa de la Dumnezeu. dumnezeu stie mai bine ce se cuvine fiecaruia, unii oameni poate nu sunt potriviti pentru a fi parinti, chiar daca ei nu o stiu inca. Sunt insa de acord cumostenirea pacatelor inaintasilor nostri, pentru ca aste e ceea ce ne indeamna sa ducem o viata crestina, pentru ca sa scutim pe copiii nostri de a mosteni pacatele noastre. Omul nu e singur pe lume, face parte dintr-o familie si dintr-un popor, si raspunde si pentru acestea, nu numai pentru sine. Mie una mi separe foarte normala si cinstita aceasta asezare a lucrurilor.

Cam atat deocamdata.