View Single Post
Vechi 25.07.2009, 22:48:48
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Florin-Ionutz, sunt unele chestii care, intr-o mica masura, tin de domeniul meu, si eu ce vreau sa fac e sa vedeti unele lucruri logice, pe care multi (nu tu) le omit, din cauza gandirii dezirabile, sa corespunda realitatii lor. Spui ca tot ceea ce facem aici sunt doar pareri. Sunt, dar in orice caz, parerea mea e ca parerile tale sunt cam trase de par. De unde ai putut tu include alte planete, extraterestri in intelegerea unor versete... Cum am spus si despre versetele acelea biblice, cat si mai multe lucruri, nu se pot judeca de sine cu mintea omeneasca. O adventista, fudulindu-se cu religiunea ei, mi-a spus cam tot ceva de genul ce mi-ai spus tu, ca Biblia trebuie studiata, citita, etc. Eu i-am spus ca nu trebuie citita; trebuie inteleasa. Asa ca, majoritatea raspunsurilor ne vin din Sf. Traditie, de la Sf. Parinti, de la Biserica etc. Iar una dintre parerile teologilor din ziua de azi e ca extraterestri sunt naluciri diavolesti. Si asta ma ne ajuta sa trecem la anna...
Moshule,

Daca nu auzeam din gura lui Constantin Galeriu acel raspuns privitor la viata extraterestra, fii sigur ca taceam. Dar avand ca punct de plecare Matei 24 cu 31, am motiv sa fiu deschis si altor opinii care nu subscriu parerilor Parintelui Cleopa sau ale lui Danion Vasile samd.

Daca "teologii" de astazi nu inteleg ceva, fii sigur ca pun cele neintelese pe seama vrajmasului. Ca sa incheie elegant subiectul... Ei bine, Parintele Galeriu a avut curajul sa se atinga si de domenii despre care unii parinti nici n-au auzit macar. Si bravo lui, pentru ca pe langa pregatirea teologica serioasa (citeste-i lucrarea de doctorat scris prin 1973 - Jertfta si Rascumparare), a avut cunostinte net superioare colegilor sai, din multe domenii. Nu trebuie sa-l mai laud, caci stii despre ce vorbesc.

Parintele Staniloae s-a pronuntat ca nu se stie daca exista sau nu viata in Univers in afara de noi. Ca nu avem suport biblic pentru asta, ca nu ni s-a descoperit. Dar nu a spus ca extraterestrii sunt iluzii care provin de la cel rau sau ca sigur NU exista. Cum sa spui asa ceva?!... In fine.

Mi-a placut foarte mult acest pasaj scris de Sfantul Dionisie Areopagitul, despre care se spune ca a fost ucenicul Sfantului Pavel, de la care a aflat cate ceva despre Ierarhiile Ceresti si nu numai:

"Dumnezeu nu a adus la existenta o lume vazuta si nevazuta saraca. Precum nu putem da de marginile lumii vazute, asa nu putem da nici de marginile lumii nevazute, cu atat mai valoroase, care contribuie la imbogatirea noastra spirituala din Dumnezeu, infinitul lumii si al intelesurilor. Ele isi comunica trairea mereu sporita a lui Dumnezeu si bucuria de El - cum ne-o comunicam si noi - si care e cu atat mai bogata, cu cat suntem mai multi cei ce ne-o comunicam."

Cum am mai zis, n-am nimic impotriva celor care vor neaparat sa fim noi singurele fapturi ale Universului (in afara de ingeri), insa sa nu care cumva sa fiu clasificat ca eretic pentru asta, ca fac urat! :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote