Citat:
În prealabil postat de Andu30
Idei, decizii care au facut diferenta in anumite situatii sau exemple de viata sunt binevenite. Asa vom invata unii de la altii si macar in mica masura vom schimba ceva... poate asa vom invata ca credinta noastra trebuie sa fie insotita si de faptele cele bune.
IACOV 2
17. Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.
18. Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea.
19. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură.
20. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?
|
Eu zic ca un crestin adevarat ar trebui sa ii ajute mereu pe cei saraci, cu o mancare, cu haine, cu cativa bani (nu 5 bani si gata)...
Apoi sa ii critice pe cei care merg impotriva bunei purtari crestine, si se dau pe ei insisi crestini... sa fie chiar marginalizati daca nu vor sa se indrepte, pt. ca asa ne-a invatat si Ap. Petru. Acestia au adus foarte multa sminteala si nu ne ajuta cu nimic si nici nu ne vor ajuta vreodata.
Vorba noastra nu trebuie sa fie taioasa, la fel si caracterul trebuie sa fie bland. Sa inlocuim mutra acra si atitudinea semeata cu una smerita si cu o fata luminoasa si zambitoare.. acestea fac mai mult decat o mie de cuvinte. Cand intram in biserica sa nu ne imbulzim, sa NU VORBIM (am vazut ca unele femei mai in varsta au obiceiul sa stea la taclale chiar si in biserica), iar pe care vedem ca fac asa, sa le facem observatii, daca se poate dupa slujba.
Sa ne FERIM a judeca prea mult, iar daca e neaparat nevoie, sa nu o facem in duh de cearta, adica folosind cuvinte jignitoare, ci cu prietenie, daca se poate si cu o mica glumita (nu ironie!) pentru a mai destinde spiritele... apoi ne cerem iertare daca am suparat. Trebuie sa avem mare grija la detalii ca acestea ne dau de gol.
Deocamdata lucrurile astea mi-au venit in minte, daca mai e ceva revin... foarte bun subiect Andu30!