View Single Post
Vechi 26.07.2009, 19:33:07
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gornistu Vezi mesajul
Se stie ca Moise a murit de moarte buna, inainte de intrarea in Canaan. Dar, il gasim pe Moise alaturi de Ilie (pe Muntele Schimbarii la Fata) . Acest fapt plus marturia din epistola lui Iuda (despre lupta Arhanghelului Mihail pentru trupul lui Moise) ne arata ca Moise a fost inviat de Dumnezeu si inaltat. Aveti alta explicatie a faptului ca Moise si Ilie erau impreuna, in fata Domnului Iisus Hristos? Sa nu-mi spuneti ca unul era mort (Moise) iar altul era viu (Ilie).
Pai da domnule, exista mari diferente intre confesiunile noastre. Una din ele este starea sufletelor dupa moarte. Voi nu puteti sa acceptati ca Lazar a murit si a ajuns in sanul lui Avraam cu toti dreptii Vechiului Testament, inclusiv Moise, ca exista un loc indepartat de Dumnezeu unde se chinuie cei rai, chiar si inainte de a doua venire a Lui Hristos.

Citat:
Si traditia poate fi crezuta, daca este in armonie cu Sfanta Scriptura. De vreme ce Biblia vorbeste despre oameni de seama a lui Dumnezeu (ex: Daniel sau David), care nu s-au suit la cer (Fapte 2:34), este gresit sa venim noi cu traditii, aparute la cateva secole dupa scrierea Scripturii, prin care sa sustinem ca anumite persoane s-au inaltat. De unde stim?
Nu stim, credem. In masura in care invataturile Traditiei lasate noua de Sfintii Parinti nu se contrazic cu Biblia, le putem accepta. Si in Evanghelii credem, cei care vor sa creada; nu e vorba aici de stiinta si de demonstratii.

Citat:
Sunt parerile dvs. dar nu au nimic comun cu ceea ce spune Sfanta Scriptura. Chiar au tenta anticristica. Domnul Iisus Hristos a facut totul, nu are nevoie de persoane care sa-L completeze. Acest subiect poate fi discutat pe pagini intregi de forum.
Nu sunt ideile mele, sunt ale unor teologi ortodocsi. Eu doar le-am preluat si le-am postat aici. Si apropo, au baza scripturala.

Hristos lucreaza la mantuirea noastra prin oameni: prin Sfintii Sai din lume care se lupta inca impotriva raului, dar si prin Sfintii care sunt deja mantuiti, biruitori, care se roaga pentru mantuirea noastra din Ceruri. Este de datoria noastra sa ne rugam unii pentru altii, nu? Pai ce crezi, cei care au ajuns in preajma Lui Dumnezeu ne-au uitat pe noi, cei de jos? Dar stai, ca tu probabil nu crezi in existenta Bisericii Biruitoare care participa activ prin rugaciunile lor la lucrarea de mantuire a oamenilor... In conceptia ortodoxa, bineinteles ca Dumnezeu face totul prin harul Duhului Sfant, ca sa nu avem dubii; insa noi spunem asa: "Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri si ale Nascatoarei de Dumnezeu, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi!" Deci Hristos ne mantuieste, pentru mare mila Sa, dar si pentru rugaciunile prietenilor Sai care au biruit lumea si mai ales pentru rugaciunile prea-puternice ale mamei Sale, Preasfanta Fecioara Maria.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote