View Single Post
Vechi 27.07.2009, 10:05:24
gornistu
Guest

Implicit

[quote=Florin-Ionut;156492

Nu stiu de ce ai pus primul verset. Cat despre al doilea, nu stiu ce sa zic - mai studiez... Inteleg mijlocirea ca fiind intruparea Fiului pentru indumnezeirea umanitatii. Insa asta nu exclude cinstirea Sfintilor, pentru ca avem temei biblic:

[/QUOTE]

Cinstirea sau pretuirea aproapelui trebuie sa faca parte din viata crestina de zi cu zi. Rastalmaciti versetele. Chiar Sfintii Apostoli, in persoana, au refuzat inchinarea pe care unii voiau sa le-o aduca:
"Scoala-te, si eu sunt om" (Fapte 10:26)- i-a zis Sfantul Apostol Petru, sutasului Corneliu, cand acesta a vrut sa i se inchine.
"Oamenilor, de ce faceti lucrul acesta? Si noi suntem oameni de aceeasi fire cu voi, noi va aducem o veste buna.."(Fapte 14:15) - spune Apostolul Pavel celor care voiau sa li se inchine (lui si lui Barnaba).

Sfintii Apostoli, nu au primit inchinare nici cat au fost in viata. Inchinarea la morti este un lucru si mai grav. Toate versetele postate de dvs.(despre cinstirea sfintilor) fac referire la oameni in viata, nu la morti.

Sfanta Scriptura ne invata ca nu este bine sa ne inchinam nici macar la ingeri:
"Eu, Ioan, am vazut si am auzit lucrurile acestea.Si dupa ce le-am auzit si le-am vazut, m-am aruncat la picioarele ingerului cre mi le arata, ca sa ma inchin lui. Dar el mi-a zis:"Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un impreuna slujitor, cu tine si cu fratii tai, proorocii, si cu cei ce pazesc cuvintele din cartea aceasta. Inchina-te lui Dumnezeu." (Apocalipsa 22:8,9). Cum ramane cu rugaciunea "Inger, ingerasul meu"?

Cuvantul lui Dumnezeu ne invata sa nu ne inchinam la sfinti sau la ingeri. Toata inchinarea si slava sa fie numai a LUI. Asta este voia Sfintilor Apostoli si a ingerilor din cer. Daca, totusi, vreti sa-i cinstiti pe Sfintii Apostoli, urmati-le invataturile.
Reply With Quote