Citat:
În prealabil postat de ilma
Tamara,nu pot sa-ti spun cum vede Biserica acest aspect,dar iti pot spune parerea mea. Consider ca plecarea unui membru al familiei pe alte meleaguri duce la instrainare.Un verisor de-al meu a plecat cu aproximativ 7 ani in urma sa munceasca in strainatate.Toate merg bine pana in momentul revederii. Chiar si el mi-a marturisit ca nu poate sta mai mult de 20 de minute de vorba cu parintii lui. Pur si simplu nu mai gaseste nici un subiect de conversatie cu ei.Parca ar fi straini.Si acest lucru se intampla dupa doar 7 ani.
Fratele meu a plecat de curand si el.Ma bucur enorm ca are ocazia sa realizeze acolo mai multe lucruri decat a reusit aici.Dar ma intristeaza gandul ca poate ne vom departa unul de celalalt.Acum e totul bine,vorbim foarte des pe mess si la telefon.
Ma rog lui Dumnezeu sa ramanem la fel de uniti indiferent unde ne vom stabili...:)
|
Eu cred ca depinde de situatie. Atunci cand dintr-o familie ramane doar mama si nu are unde sa munceasca in tara pt a-si ajuta baiatul sa-si urmeze studiile, ce e de facut? Sa traiasca dintr-o pensie de mostenitor de 300 lei? Este greu sa stai singur acasa, este greu si pt ea sa stea singura acolo, dar cred ca cel mai dureros ar fi sa-si vada fiul ca nu-si poate implini visurile sale, cariera sa, viitorul sau.