Citat:
În prealabil postat de ory
Nu ma tem ca avem preoti tineri, nicidecum, doar am adus in atentia lui Anca, care pretindea ca in tinerete nu poate sa apara induhovnicirea, ca tocmai la varsta tineretii aceasta apare mai cu precadere, din relevanta existentei acestora in credinta ortodoxa.
|
In tinerete ai mai multa energie creatoare, vigoare ,care poate fi luata drept induhovnicire, dar exista si multa iuteala cu caracter prostesc. Am fost de acord cu o prietena care-mi spunea ca barbatii tineri, de regula, sunt cam cretinei.
Nimeni de fapt nu poate afirma cu certitudine ca intelege exact cum se manifesta induhovncirea. Sa nu uitam ca exista si mult teatru in jur, mai ales la tinerii educati cu show-urile la tv prin care devin experti la a se da ceea ce nu sunt afisind cu talent" diverse fete. In calatoriile mele am vazut si eu multi figuranti prin biserici si minastiri.
De aceea tind sa fiu de acord cu Anca, care pune accentul pe experienta adusa DE VIRSTA.
De regula un preot tinar nu este cu nimic mai deosebit cu un dentist tinar care cind mi-a scos maseaua de jos, a tras de ea aiurea de mi-a ciobit-o pe cea de sus...asa si cu "experienta de viata " a tinerilor duhovnici.
Hai sa fim seriosi! cine se lasa "operat" de un tinerel?