Doamne ajuta!
Sfanta Scriptura ne invata sa vedem barna din ochiul nostru, sa o scoatem si apoi sa il ajutam pe aproapele sa scoata paiul din ochiul sau...este cel mai bun procedeu.Degeaba ma socotesc eu "vamesul" daca practic sunt "fariseul".
Iata invatatura de credinta ortodoxa:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/invata...a-ortodoxa.htm
Exista o povestioara cu un tata care aflandu-se pa punctul de a pleca din aceasta lume isi cheama fiii si ii roaga sa aduca un snop de nuiele din curte; apoi il roaga pe fiecare sa rupa snopul. Bineinteles ca niciunul nu reuseste. Apoi le spune sa desfaca sfoara care leaga nuielile si sa le rupa una cate una...totul este foarte usor. Banuiesc ca intelegeti ce urmeaza, in anul 1054 cel rau a impartit CRESTINSMUL in doua si apoi catolicismul s-a tot divizat, ORTODOXIA pastreaza totul asa cum era (acei care aduc tot felul de obiceiuri sunt straini de ORTODOXIE si au nevoie de catehizare...si aici este o mare problema...multi preoti nu fac acest lucru, dar, asa cum spunea un frate de-al nostru, cine vrea sa afle cauta si gaseste raspunsurile de care are nevoie)...sa facem tot posibilul sa nu ne judecam unul pe celalalt, sa ne rugam pentru LUMINAREA MINTII!
Dreapta credinta este una singura...nu sunt mai multe; este foarte important sa avem in inima Legea pe care IUBIREA a
promis ca o va pune in vremurile din urma in toti...toti IL vor cunoaste si nimeni nu-L va mai marturisi...vin aceste vremuri, traim deja aceste vremuri? Sa cerem IUBIRE fiindca dar IUBIREA ESTE VESNICA. Sa citim cat mai des 1Corinteni 13, 1-13.
Pentru acei care nu cred in Rugaciunile Sfintilor, credeti ca exista sfinti?
Avem un mare Sfant nedeclarat in aceasta tara minunata (atacata si din afara si din interior de incultura si nu numai) este vorba despre Sfantul Arsenie Boca il rog sa ne ajute, pe fiecare in parte, sa invatam sa ne iubim asa cum ne invata Mantuitorul nostru Iisus Hristos in Cuvant.
Este scris sa ne iubim unii pe altii, aceasta este singura dovada ca suntem Copiii Lui. Daca il rugam pe un prieten sa mijloceasca pentru noi in rugaciune atunci cand avem o problema...cum sa nu putem sa ne adresam unui Sfant? Este scris: "Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant" deci fiecare dintre noi, daca crede si traieste CUVANTUL poate fi Sfant.
Doamne ajuta!