Se poate ca multi dintre noi sa nu fim multumiti de conducerea ei si de cum se actioneaza. Dar daca sintem asa de nemultumiti cum imi pari tu...atunci eu personal nu m-asi putea impartasii cu ei. Ca la urma urmei nu te impartasesti doar cu Iisus ci cu toti membrii bisericii ortodoxe. CU TOTI!
Nu e asa. În Biserica sunt si elemente care nu au de a face cu Hristos, si cu aceia nu avem partasie.
Tu esti viclean daca raspunzi doar la intrebarile care iti convin. Asadar mai intreb odata: esti sau nu stilist? (sau apartii la vreo alta secta a ortodoxiei?...presupun ca exista mai multe decit stilistii)
Vezi la topicul despre stilisti (tot la sectia Biserica Ortodoxa în relatia cu alte confesiuni) ca am combatut pe stilisti. Si nici la alta secta nu sunt.
Schema liturghiei atat la ortodocsi cat si la catolici este aceeasi! Asa ca nu-i cazul sa spunem ca e draceasca.
Recunosc ca "draceasca" a fost un termen exagerat, dar consider ca a face slujbe cu ei e o mare sminteala.
In ceea ce priveste preotia catolica lipsita de har, nu exista un punct unitar asupra acestei probleme!
Cu siguranta Dumnezeu are un punct de vedere.
Ma dezgusta atitudinea multor ortodocsi care se cred buricul pamantului si considera ca Dumnezeu le-a dat numai lor harul! Se inseala oricine crede ca Dumnezeu lucreaza dupa mintea omului. Fiecare sa isi vada de drum si sa nu mai priveasca in gradina altuia. Ceea ce nu intlegem noi nu inseamna ca nu are sens sau ca e lipsit de harul lui Dumnezeu.
Cei care vorbesc asa nu cauta ei însisi harul fiindca daca l-ar cauta ar sti ca el nu lucreaza în mai multe confesiuni. Este o speculatie filozofica, o teorie falsa.
|