Trebuie sa mai fac inca o observatie cu privire la declaratiile unor teologi asupra existentei vietii extraterestri. O sa spun din start ca ma refer la cei catolici (nu vreau sa ma refer direc la ortodocsi nostri), pentru ca sunt cunoscuti pentru ereziile lor datorate din incercarea de adecva religia la mediul lumii actual. Or, ortocsii, pastreaza nemiscat aceeasi invatatura de 2000 de ani. Pe scurt, se numeste politica. Intr-o lume in care mai toti cred in , trebuie ca si sefii lor spirituali sa arate ca nu sunt "incuiati", ca gandesc si ei rational etc. Si spun asta, citand o povestire peste care am dat intamplator cu 3 min inainte de postul acesta:
Citat:
Avva Agathon l-a întrebat , odată , pe avva Alonios : " Cum să-mi săpânesc limba, ca să nu mai spună minciună ? " . Avva Alonios i-a răspuns : "Dacă nu vei spune minciuni, multe păcate ai să faci". "Cum adică?", întrebă celălalt . Bătrânul îi zice : "Doi oameni au omorât în fața ta, și unul dintre dânșii a fugit în chilia ta. Dregătorul îl caută și te întreabă : "În fața ta s-au întâmplat acestea ? " . Dacă nu minți , îl trimiți pe om la moarte. Mai bine-l lași în fața lui Dumnezeu, cu mâinile dezlegate, căci El le știe pe toate. << Pateric , ediția Polirom, 2005 >>
|
Si iarasi, asta demonstreaza ca tu nu esti atent! Ia citeste mai bine cum declara teologii nostri! Parintele Staniloae s-a pronuntat ca nu se stie daca exista sau nu viata in Univers in afara de noi. Într un interviu acordat de fostul Patriarh Teoctist, Dumnezeu să-l odihnească, spunea chiar că ce poate fi mai minunat să știm că Dumnezeu ar fi creat și alte lumi. Nimeni nu declara fatis ca ar exista extraterestri, si nimeni dintre ei nu spune clar ca ei cred in ei. De fapt, daca ma intrebati pe mine, eu cred ca ei nu cred, ci e doar politica la mijloc.
http://www.crestinortodox.ro/mitropo...cut-teolog-rus
Ionutz, vreau sa iti propun ceva. Tu crezi ca e posibila existenta extraterestrilor, eu nu. Feynman, laureat nobel la fizica a spus: experimentele fizice dau mai multe rezultate decat filozofii adanci in interiorul casei asupra fenomenului in cauza. Eu iti propun sa parasim casa, sa intram in laborator, si sa studiem extraterestrii cu o metoda stiintifica. Si pentru ca oamenii sunt cei care au raportat OZN-uri, rapiri, extraterestrii etc, o sa studiem veribilitatea spuselor acestora. Partea ta e sa cauti pe net (e usor) relatariile celor care au vazut OZN-uri. Eu o sa le comentez si o sa caut pe forumuri persoane care sustin ca au vazut extraterestrii, si o sa le fac intr-un mod diplomat testul propus de mine. Postam rezultatele aici. Ce zici?