Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Din nou te anunt ca esti in afara subiectului a topicului si a discutiei despre Iudaism. Aici se discuta despre VT si nu este cazul sa formezi tu grupul tau vorbind din partea tuturor, "noi".
Tu, din pacate, faci parte din cei care sperind sa obtina cununi in plus, sar pe oamenii diferiti de ei chiar la ei acasa, adica la Iudaism. Cind vezi ca Moshe nu intervine cu nimic in topicele legate de credinta Ortodoxa, tu, treci granita la Iudaism si incerci sa ataci oameni nevinovati.
Sa-ti spun un secret al DREPTEI CREDINTE marturisitoare de si pe HRISTOS:
Nu ai sa convingi pe nimeni sau sa convertesti la Ortodoxie pe nici un strain prin metode coercitive , "inteligente" sau brutal verbale turuind despre Hristos. Poti sa stai si in cap si sa dai pe afara de inteligent si cunoscator ce esti daca nu radiezi iubire si intelegere si nu asculti SI POVESTEA CELUILALT.
Ce dai aia primesti inapoi.
Daca tu crezi ca fortind maxilarele cuiva cu gheata si facindu-l sa inghita una cite una pagini de scriptura vei face din el un iubitor al ortodoxiei, te inseli, nu asa urmezi poruncile Lui. Banuiesc ca stai prea mult pe situri ca Razboi intru cuvint care printre altele si bune au si darul de a agita spiritele. De acolo probabil ti se trage. Totul se face cu masura!
Chiar acum am ascultat discursul blind, neinfricat, plin de invataminte crestine ale Patrairhului Rusiei, Kiril, care a savirsit Sf Liturghie in cinstea aniversarii cneazului Vladimir Crestinatorul Rusiei la care au participat peste 5000 de oameni la Lavra Kiev-Peciorsk
A vorbit foarte frumos despre iubirea si unitatea intre oameni...nu jignirea lor, oricare ar fi ei!
|
Povestea "celuilalt"o poti asculta daca foloseste un ton civilizat.Nu am fortat pe nimeni,ci doar am invitat sa se documenteze mai bine,dar cum se pare ca si d-tra nu a-ti inteles bine cine l-a judecat si rastignit pe Mantuitorul Iisus Hristos,va invit sa mai cititi inca odata toate evangheliile in care se relateaza acest fapt.Cititi mai atent raspunsurile lui Pilat si ale iudeilor.D-tra vreti sa pareti un crestin plin de iubire,luand apararea celor care nu sunt de aceeasi religie cu noi.Intrebare. Cine dintre noi ii condamna?,sau cine apare antisemit dintre noi?cine foloseste cuvinte jignitoare?Eu i-mi spun parerea mea din cunostintele si experientele pe care le am.Eu nu am puterea sa convertesc pe cineva la ortodoxie,aceasta o poate face doar Dumnezeu.Pentru noi crestinii dialogul interconfesional este bun atata timp cat poti da o mana de ajutor celor care vor sa cunoasca ceva din frumusetea ortodoxiei, si nu sa te lasi condus de mana "celuilalt",chipurile sa arat eu celorlalti ce crestin iubitor sunt.Noi crestinii ortodocsi avem o mare responsabilitate fata de Hristos(pentru ca detinem adevarul curat),si vom fi mai aspru judecati pentru faptele si vorbele noastre decat cei de alte confesiuni.Sa va mai spun ceva,uneori ma gandesc la iad,la chinul acesta vesnic,gandindu-ma cat de infricosator este pentru cei ce ajung acolo.Ma gandesc chiar si pentru mine de voi fi in stare sa fac ceva pentru mantuirea sufletului meu,toate sant la mila lui Dumnezeu,dar si noi trebuie sa facem ceva.Meditatie.Credeti ca m-as bucura daca as sti ca semenii mei indiferent de confesiune ar ajunge in acest chin vesnic?Iubeste pe Domnul Dumnezeul tau din tot cugetul tau,din toata inima ta si cu toata puterea ta,si pe semenii tai deasemenea. A-ti iubi semenii nu inseamna ca trebuie sa-ti tradezi credinta si pe Hristos.Toate au o intelepciune,un discernamant.>>>Eu sunt pe forum crestin-ortodox,nu trec nici o granita.Nu incurc topicul,am intervenit considerand ca este necesar ca atunci cand cineva da buzna in casa(suflet) la tine incercand sa fure din ceea ce ai mai bun(credinta cea dreapta),si intr-un mod atat de brutal.Nu astept cununi de laude,astept doar invierea mortilor si viata cea vesnica.Pe site-uri stau f.putin timp cate o jumatate de ora sau o ora si asta o fac doar cand sunt la servici.Sant lucruri mult mai importante de facut.Dumnezeu sa ne ajute!