Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Da, si eu am fost impresionata de gestul acestui om cu suflet mare. Si noi tot asta trebuie sa facem: fapte, nu vorbe. Sper sa se alature tot mai multa lume la rugaciune, caci atata timp cat ne rugam pentru cineva viata merge inainte... si noi inca speram sa-l vedem pe domnul Stelica sanatos si in stare sa ne scrie personal, ca se simte bine.
|
Anca, n-am suflet mare, imi pare rau ca te contrazic dar asta-i adevarul. Insa mi-am amintit de cuvintele Cuviosului Paisie Aghioritul care povestea un episod din viata personala. Citez din memorie ca nu mai stiu in care carte am citit: "cand eram copil s-a aflat in sat ca vin turcii, intra in sat (satul era la granita Greciei cu Turcia si era mereu disputat si frecvent calcat de turci). Cand am auzit, am plecat ca din pusca sa-i anunt pe fratii mei care erau la munca pe camp, am uitat si sa ma incalt. Abia cand am ajuns si le-am spus mi-am dat seama ca aveam picioarele pline de sange de la scaietii si tufele pline de ghimpi prin care trecusem fara sa-mi dau seama".
Si mai e ceva care m-a determinat (si asta ma face sa ma gandesc ca e mana lui Dumnezeu la mijloc pentru rugaciunile domnului Stelica si ale familiei sale): eu am pe peretele de rasarit icoanele, iar pe peretele de sud am o fotografie a Parintelui Cleopa luata anul trecut de la Sihastria, cand am fost la mormantul Sfintiei Sale. O tin pe peretele de sud pentru ca inca n-a fost canonizat. Stiu ca a fost Sfant dar respect regulile canonice si n-o pun langa icoane deocamdata. Ei bine, acum cateva zile am descoperit forumul asta crestin ortodox si in prima mea postare am luat apararea Parintelui Cleopa. De atunci parca s-a rasucit un comutator si simt dorinta sa iau parte la slujbe chiar si in timpul saptamanii! Iar rugaciunea merge altfel, mai usor.
Eu cred ca Parintele Cleopa s-a rugat pentru mine sau i-a zis lui Dumnezeu: Doamne, ia-l pe pacatosul asta ca m-am saturat sa-i vad necuratiile ce le face zilnic aicea (macar de mi-ar da jos poza de aicea sa nu-l mai vad pe pacatosul asta), ia-l sau fa-i ceva ca m-am saturat. Si Dumnezeu nu m-a luat ca ar fi insemnat sa ma trimita direct in iad, dar mi-a dat o felie de prajiturica duhovniceasca, sa-si odihneasca ochii un pic (cateva zile) si Parintele. Si in plus o prietena mi-a oferit aproape toate cartile Parintelui Cleopa (vreo 10 dintre ele) dupa episodul cu articolasul!
In alta ordine de idei, s-a rugat cineva aseara la ora 22? Ca eu m-am simtit cam singur la rugaciune!