putin despre masoni
Am citit si eu ceea ce ati scris despre masoni: pro si contra. Si eu am avut aceleasi curiozitati ca si andrei cozia,in special ca am avut un bun prieten in facultate care era ucenic in masonerie, la vremeea aceea.
De aceea am citit cat am putut de mult despre aceasta organizatie si anume acele carti scrise de ei insisi, acelea in care se prezinta. Am coroborat cultura pe care am strans-o cu ceea ce stiam deja de la amicul meu.
Concluzia mea finala a dat dreptate acelor reprezentanti ai bisericii (in special Biserica Catolica), care au calificat masoneria drept fiind o organizatie de tip mafiot si satanic.
Desigur, voi explica ceea ce am spus si eventual am sa indic documentele din care am citit.
Oricum, sa stiti ca masonii sunt intr-adevar filantropi, insa NICIODATA milostivi.
Masonii sunt vegetarieni , insa NICIODATA postitori.
Masonii au cultura biblica dar niciodata nu iubesc pe Hristos.
Masonii sunt respectuosi si respectabili, insa NICIODATA smeriti.
Si inca ceva : anna are dreptate, andrei : masonii si organizatia masonica sunt lucruri total diferite pana la un anumit grad.
Masonii din grade inferioare nu stiu niciodata complet ideologia adevarata si completa. Ei afla aceste lucruri abia cand urca in grad, cand se "ilumineaza", cand li se spune adevarul treptat. Asta o stiu si eu de la prietenul meu si desigur din lecturi ( Charles Leadbetter- Francmasoneria).
De aceea, prietenii tai, andrei, sunt foarte cumsecade si nu par a fi diferiti de tine sau de mine : fiindca sunt inca in treptele de jos ale piramidei.
Doamne ajuta, am sa revin si cu alte explicatii si mai motivate pe document :)
|