View Single Post
Vechi 29.07.2009, 19:27:41
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mikhael Vezi mesajul
Cum oare tocmai poporul iubit de Dumnezeu, poporul din care au facut parte marii profeti, care au vestit neincetat venirea Mantuitorului, nu L-a recunoscut pe Mesia?
In vremurile biblice, cu siguranta evreii asteptau venirea Sa, erau atenti la fiecare semn, si totusi, cand s-a intamplat, nu au inteles nimic...
Dar, inainte sa-i judecam...sa ne gandim la urmatorul lucru:
(pentru ca eu mi-am pus mereu intrebarea)
Oare daca as fi fost acolo, daca as fi fost evreu atunci...L-as fi recunoscut?

De ce nici acum nu recunosc ca au gresit? Cum oare isi explica suferinte prin care au trecut in ultimii doua mii de ani(nu cred ca e o coincidenta), ani in care au fost haituiti prin toata lumea, nu intram in detalii....
Pe vremea aceea nu toata lumea stia sa scrie si sa citeasca, ori cei care ar fi inteles, nu stiau o boaba. Ei aveau suflet mare dar erau indepartati si tinuti in nestiinta de catre preotii farisei (copaci fara roada dar cu frunze multe). Ei, preotii, NU VROIAU sa-l vada ca le strica ploile cu predicile Lui. Erau multumiti asa: lumea le aducea zeciuiala la templu din tot ce castiga, toata lumea le facea plecaciune pana la pamant pe unde treceau, erau bogati (si camila era mai inteleapta ca ei). Si nu vroiau sa-si schimbe o astfel de viata de huzur. Ca urmare uitasera sau n-au vrut sa stie de Mesia. Ba mai mult, le-au inchis si gura celor ce strigau: a venit Mesia! Le-au inchis-o rastignindu-L, fara sa inteleaga ca astfel fac chiar voia lui Dumnezeu!!!