anna21, in sfarsit un partener de discutie. :)
in primul rand vreau sa mentionez ce sursa de unde imi procur lecturile rareori este internetul deoarece informatiile pe care le gasesti de multe ori sunt genereale si incorecte, mai ales cand trateaza un subiect delicat precum acesta.
termenul de "iluminare" cred ca este inteles total gresit, pentru ca se refera la triumful ratiunii. daca vreunul din voi a reusit sa se infiltreze in masonerie in gradele superioare, si a auzit acolo la ei ca il venereaza pe satan, atunci da, tac fara sa contest nimic din ce spune acea persoana. dar sa acuzi niste oameni care prin faptele lor fac bine, sa acuzi fara dovezi, doar pentru ca lor nu li se pare ok crestinismul atunci ceva nu mi se pare in regula. daca vorbim din auzite...
cat despre simboluri, exista la biblioteca cateva dictionare de simboluri masonice care mi-au trecut si mie prin mana, deci pot spune ca stiu despre ce vorbesc. continui sa cred ca nu este o organizatie religioasa. sunt n organizatii care nu au nici o legatura cu religia si au propriile simboluri si propriile ritualuri. in masonerie cred ca e vorba mai mult de pastrarea traditiei prin aceste mijloace.
enkidu, termnenul asta de organizatie de tip mafiot, aplicata masoneriei este o eroare. intamplator stiu contextul in care a primit aceasta eticheta si anume prin anii 80 in Italia cand un anumit individ, a infiintat o loja masonica independent de masonerie in care a implicat o gramada de de alti indivizi (politicieni, mafioti, generali) si impreuna cu care se pare ca au planuit chiar o lovitura de stat. oricum, lojele masonice oficiale au denuntat vehement aceasta organizatie paralela dar eicheta tot a fost pusa de oamenii prea putin interesati sa afle contextul istoric...
cat despre satanisti, eu nu va impiedic nicium, numai ca as vrea ca atunci cand spuneti chestia asta, sa o spuneti in urma unor cercetari riguroase si nu citand niste adverssari cunoscuti ai lor sau in urma unei cercetari pe internet de 2 ore, pe ceva site-uri obscure.
|