In 2000,cand se omorau cainii din Bucuresti,hingherii au luat un catel din fata blocului meu.Dupa doua ore am ajuns la Ilioara parca,acolo unde erau omorati cainii!Deja il omorasera!!!!Nu ''eutanasie'',erau ucisi in chinuri groaznice!li se facea o injectie in inima parca,se chinuiau in spasme vreo jumatate de ora!!!
M-am gandit ca daca tot il omorasera sa salvez altul.A fost cea mai grea decizie din viata mea!!!Toti cateii tremurau de frica!Stiau parca ce-i asteapta a doua zi!Aveau niste ochi....nu am sa le uit privirea!Fiecare caine parca ma implora sa-l salvez!Puteam sa iau doar unu!Si unui om fara inima i s-ar fi inmuiat sufletul!Sa stiti ca si animalelor le e frica de moarte!Ce sa fac???Sa salvez unu,cum sa-l aleg?cui sa-i salvez viata?Am ales la intamplare.....
L-am dus la tara!I s-au mai alaturat intre timp alti 8.....Mama se ducea zi de zi sa le dea de mancare!Asa am considerat noi!Sa-i salvam.
Mama a murit in 2005.Catelul pe care l-am salvat de la hingheri a murit pe mormantul mamei!N-a mancat nimic de cand a murit mama,doar apa mai bea din cand in cand.Nu l-am putut lua de acolo.Intr-o zi l-am gasit mort.....
|